Produksjonsklar modell av Polestar 3 vises i oktober. Bilene kommer i 2023 og nå har vi fått et hint om prisene.
Produksjonsklar modell av Polestar 3 vises i oktober. Bilene kommer i 2023 og nå har vi fått et hint om prisene.

Blir en svært viktig bil – nå vet vi mer om prisen

Helt nye Polestar 3 er ikke langt unna.

Polestar har i løpet av kort tid etablert seg som et nytt og høyst aktuelt bilmerke. Deres andre modell, som kort og greit heter 2, her hatt en betydelig suksess her i Norge.

De økte salget av elbiler i første halvår med 125 prosent, sammenlignet med tidligere. Totalt solgte de 21.200 elektriske biler.

Polestar 3

Til tross for de sterke salgstallene i løpet av første halvår, vil de etter alt å dømme ikke nå salgsmålet for 2022. Det er på 65.000 biler.

Koronapandemien må ta en del av skylden for det. Fabrikken var tvunget til å stenge i en periode. Dette til tross – Polestar erobrer stadig nye markeder. Ved inngangen av året solgte Polestar biler i 19 markeder. Dette har nå økt til 25 og målet er at ved utgangen av året skal de være til stede i 30 land.

I tillegg har de en helt ny bil på gang. Nemlig en helelektrisk SUV som enkelt og greit skal hete Polestar 3.

Les også: Dette er bilen som får frem smilet hos de fleste

Polestar 3 vises i oktober. Noen billigbil blir ikke den nye el-SUV-en
Polestar 3 vises i oktober. Noen billigbil blir ikke den nye el-SUV-en

Starter på over 800.000 kroner

Den nye modellen vil bil lansert i oktober. Det er ikke lenge til. Da vil de også åpne for bestillinger. De har imidlertid ikke sagt noe om leveringstider ennå, men ryktene sier første halvdel av 2023.

Det Polestar-sjef Thomas Ingenlath imidlertid har røpet, er prisen på nykommeren. I følge han vil Polestar 3 vil koste mellom 75.000 og 110.000 euro. Det vil si mellom 775.000 og 1,4 millioner norske kroner, med dagens kurs og før moms. Moms skal fra årsskiftet betales av beløp som overstiger 500.000 kroner.

Det vil i praksis si at nye Polestar 3 nok får en startpris på godt over 800.000 kroner her hjemme.

Ostepop-Martinius: – Skal love deg at det blir mye oppmerksomhet

Polestar-sjef Thomas Ingenlath har ambisiøse planer for bilmerket framover.
Polestar-sjef Thomas Ingenlath har ambisiøse planer for bilmerket framover.

Skal tidoble salget

Polestar 3 skal produseres i Kina og USA. I USA vil den bygges side om side med neste generasjon Volvo XC90, i South Carolina – for det amerikanske markedet. Bilene som kommer til Norge og Norden skal bygges i Kina.

– Med denne bilen, bringer vi "sport" tilbake til SUV-en, tro mot våre røtter fra motorsporten. Polestar 3 er en svært viktig milepæl for selskapet vårt, som øker veksttakten og fører oss inn i neste fase, sier Polestar-sjef Thomas Ingenlath i en pressemelding.

Polestar planlegger å lansere en ny bil hvert år de neste tre årene. Målet er å tidoble salget globalt, fra 29.000 biler i 2021 til 290.000 innen 2025.

Les også: Flere VW- og Audi-modeller kan bli kraftig forsinket

Video: Her er de første bildene av Polestar 3