Blir det billigsalg på brukt Volvo nå?

Hva skjer på bruktmarkedet etter at Volvo har blitt kinesisk?

Volvo XC70
Volvo XC70

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Volvo-fan spør:

Hei Benny jeg har lest det dere har skrevet om salget av Volvo her på broommen lurer på noe som ikke har kommet så mye ut om enn. Nemlig hvordan dette vil få konsekvenser i bruktmarkedet eller ikke. Tror du det er sånn at mange nå vil være skeptisk til å kjøp Volvo og at det gjør at prisene vil falle? At det blir "billigsalg" på brukt Volvo?

Grunnen til at jeg spør er at vi er på utkikk etter stasjonsvogn med firehjulstrekk og har falt for den forrige XC70-en. Vi kommer nok til å kjøpe den uansett, men det er naturligvis dumt å betale for mye, hvis det kan lønne seg å vente litt før vi kjøper. Hva synes du forresten om denne bilen, er den et smart kjøp? Håper du har mulighet til å svare i dag.

LES OGSÅ: Nå er Volvo solgt

Benny svarer:

Hei Volvofan. Dette har vi ikke skrevet om ennå nei, men jeg regner jo med at det blir mye å skrive om Volvo i tiden framover.

Men nei - jeg tror temmelig sikkert ikke at salget av Volvo til kinesiske Geely vil få noe å si på bruktmarkedet. Hvis det har noen som helst effekt er den heller positiv. Nå vet vi at Volvo har fått ny eier, hvis noe var usikre på hvordan utgangen ville bli.

Jeg tør ikke spå så veldig mye om hva som vil skje med Volvo under kinesisk eierskap i framtiden, det vet vel egentlig bare Geely-ledelsen. Men i alle fall på kort sikt tror jeg ikke dette får noe som helst å si for bilene i bruktmarkedet.

Vi skal jo ikke glemme at det er mange år siden Volvo var selvstendig. De store avgjørelsene har blitt tatt på styrerommene i Detroit. På den måtn behøver ikke forskjellene bli så store, selv om sjefene nå snakker kinesisk.

Forrige generasjon XC70 er en kjempefin bil! Stor, solig og fin framkommelighet. Motorteknologien begynner å bli gammeldags, bråker litt og er litt tørst, men den duger. Sjekk bremser og forstilling før du kjøper. Og sjekk under bilen: At ikke forrige eier har drevet med altfor heftig terrengkjøring. Det kan fort bli dyrt. Lykke til med jakten!

Les mer om XC70 i Brooms bruktbilguide - klikk her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her