Biltyven trodde han var smart – det gikk ikke så bra ...

Og nå angrer han nok litt ekstra.

DÅRLIG SKJULT: Her ligger biltyven, gjemt i lasteplanet på en Ford F-150 Raptor på den mørke parkeringsplassen. Tyven tror nok at ingen kan se han, men har ikke tatt i betraktning politiets varmesøkende kamera. Foto: MSP Second Division / Twitter
DÅRLIG SKJULT: Her ligger biltyven, gjemt i lasteplanet på en Ford F-150 Raptor på den mørke parkeringsplassen. Tyven tror nok at ingen kan se han, men har ikke tatt i betraktning politiets varmesøkende kamera. Foto: MSP Second Division / Twitter

Biltyver har det blitt færre av, etter at bilene ble bedre sikret. Nå er det avanserte startsperrer, GPS-sporing som forteller hvor bilen er til enhver tid – og mange punkter med kamera som registrerer hvor du kjører.

I tillegg har politiet skaffet seg hjelpemidler som gjør det lettere å ta tyvene, både i bilene sine og med hjelp av helikopter.

Likevel er det noen som fortsatt prøver å stikke av med andres biler – det går ikke alltid etter planen. I det tilfellet vi omtaler her, var det et varmesøkende kamera som ble avgjørende.

Derfor stjeles det nesten ingen bil lenger

Gjemte seg – dårlig

På bildet øverst ser du nemlig en tyv som har gjemt seg på lasteplanet til en Ford F-150 Raptor. Han trodde nok at så lenge han var ute av syne – så var han trygg.

Lite visste han at et varmesøkende kamera i et politihelikopter, gjorde jobben til politiet lett.

Biltyven ble raskt tatt hånd om av lovens lange arm.

Tyveriforsøket hos Ford i Dearborn, Michigan, gikk dermed dårlig. Den røde Raptoren mannen gjemte seg i var splitter ny, og egentlig klar for utlevering til kunde.

Tatt for biltyveri to ganger på ett døgn

PÅGREPET: Her har politiet pågrepet biltyven.
PÅGREPET: Her har politiet pågrepet biltyven.

Delt på Twitter

I kjølvannet av den litt spesielle arrestasjonen, ble en video av pågripelsen delt av Michigan State Police (MSP) Second District på Twitter og Instagram.

Den viser at en bevæpnet politimann passer på, mens kollegene åpner luka til lasteplanet og drar ut den mistenkte.

Offentliggjøringen av pågripelsen gjør nok ikke opplevelsen noe hyggeligere for gjerningsmannen.

Stakk av med BMW - så ble han låst inne i bilen

"Kopierer" bilnøkkelen

Den "nye" måten å stjele biler på, er for øvrig ved hjelp av nøkkelkopiering. Tyver kan fange opp nøkkelsignaler og kopierer disse, for så å kjøre av sted med bilen.

De mest avanserte nøklene kan det derfor være lurt å oppbevare i en metallboks. En matboks, slik som mange har på skolen, gjør jobben godt med å beskytte disse signalene. Aluminiumsfolie kan også være en effektiv løsning.

Biler som stjeles i Norge, forsvinner oftest veldig raskt ut av landet. De fleste går gjennom Sverige og over Øresund, før de populært sagt tar av til venstre inn i Øst-Europa. Ofte kjøres de med falske skilter. En del går også med båt.

Video: Her er BMWs nye versting-SUV:

Disse bilmerkene stjeles oftest