Billig-SUV-en snart klar for Norge

Lengre, lavere og bredere enn dagens modell. Dette kan bli en skikkelig folke-SUV.

Kia Sportage side
Kia Sportage side

Her er nye Kia Sportage. En liten revolusjon fra koreanerne - og en bil som skal gjøre det tøft for alle de andre folke-SUV-ene, inkludert konsernbror Hyundai ix35 som også snart er her.

Ifølge Kia selv skal nye Sportage markere en dramatisk endring i designretning. Og når vi ser på disse bildene er det ikke vanskelig å være enig i det. Dagens Sportage er ingen designbombe og etter at nyhetens interesse var over, har den solgt temmelig beskjedent. Nå ser det adskillig bedre ut.

Bedre plass

Tredje generasjon Sportage har blitt lengre, lavere og bredere enn forrige modell. Takket være økt akselavstand har den også mer plass, både til passasjerer og bagasje. Kia lover også at kjøreegenskapene har blitt forbedret.

Kia eies av Hyundai og gigantkonsernet investerer store summer i sine SUV-modeller. Denne bilklassen er ikke riktig så statusopphengt som mange andre. Dermed ser koreanerne muligheten for å stjele kunder som ellers ikke ville vurdert deres merker.

"Gode biler med få kjente feil eller mangler" Les mer om brukt Sportage her:

Et av ankepunktene mot dagens Sportage er et temmelig intetsigende design. Nå tar Kia bilen i en langt mer sporty retning.

Råsterk diesel

Kia-Sportage-forfra
Kia-Sportage-forfra

De skal også ta et skikkelig løft på interiørfronten. Mer eksklusive materialer og ikke minst mer av dette begrepet som koreanere og japanere ikke alltid har like godt grep om: Opplevd kvalitet.

Sportage kommer med en splitter ny 2-liters diesel på 184 hk. Også mindre diesel- og bensinmotorer og en V6 på toppen.

To tøffe konkurrenter: Les duellen mellom Tiguan og CR-V - klikk her:

Priser aggressivt

Nye Sportage får sin debut på bilutstillingen i Geneve i mars. Så skal den være på plass her i Norge en gang etter sommeren.

Priser vet vi ennå ikke noe om, men vi tar neppe mye feil om vi tipper at Kia kommer til å prise svært aggressivt, det vil si legge seg under de europeiske og japanske konkurrentene i klassen.

Se bildene av konsenbror Hyundai ix35 - klikk her

Kia-Sportage-bakfra
Kia-Sportage-bakfra