Billig bil? Her er de smarteste kjøpene

Dette er bilene som gir deg minst feil og problemer. Se oversikten:

 (Illustrasjonsfoto)
(Illustrasjonsfoto)

Nesten 400 000 brukte biler skifter eier i Norge hvert år, og over 30 % av oss nordmenn kjøper bruktbiler som er sju år eller eldre når vi handler.

Det vil jo si at foruten å ha en del år på baken, har de fleste av disse også gått en god del kilometer.

Vanskelig valg

Bilkjøp og ikke minst bilhold er dyrt i Norge, og derfor gjelder det å velge riktig. Nemlig å finne bilen som passer både behov og lommebok. Og som i tillegg også er driftssikker og kan gi et enkelt og rimelig bilhold.

De verste firehjulstrekkerne - se oversikten her:

Denne feilstatistikken gjelder for 12 år gamle biler, og kommer fra danske Applus + Bilsyns. Over 500 000 biler ligger til grunn for oversikten. Her er de rangert etter antall feil pr 100 000 kilometer.

- Danske forhold er selvfølgelig ikke direkte sammenlignbare med norske. Men det er mange fellestrekk, så dette gir absolutt en verdifull pekepinn på hvilke biler som har mest feil, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

Audi overrasker

- Noe som overrasker?

- Ja, absolutt. At Audi kommer så bra ut overrasker ikke så rent lite. Vi vet jo at kvaliteten på Audi fra denne tiden midt sagt var ujevn.

- At Volvo lager solide biler er jo for så vidt en kjent sak, men det overrasker allikevel at de er såpass høyt oppe på denne statistikken.

- Det samme gjelder Mercedes. Alle disse tre merkene er i følge denne statistikken bedre en Toyota som vi må innrømme at vi hadde ventet å finne lenger opp på listen, sier Benny som også anbefaler en tur innom Brooms egen store bruktbil-guide før man beveger seg ut i bruktbil-jugelen med stor iver og løstsittende lommebok. For som han sier:

- Det er lett å la seg rive med, og det er fort gjort å gjøre feil-kjøp.

Slik kjøper du bil - se video her:Her er statistikken over de beste 12 år gamle bruktbilene:


Faksimile fra Applus+
Faksimile fra Applus+