Det var en Passat sedan av denne typen som ble borte i Tønsberg, nå er den etterlyst i hele landet.
Det var en Passat sedan av denne typen som ble borte i Tønsberg, nå er den etterlyst i hele landet.

"Bilkjøperne" stakk av med bilen

Skulle bare ta en runde rundt kvartalet – kom aldri tilbake.

Prøvekjøring er en viktig del av de fleste bilkjøp – men det kan være en utfordring når du skal selge bilen din privat.

Rådet er å alltid være med i bilen selv, men akkurat det er det nok mange som dropper å gjøre. Og dermed vet man aldri hva som kan skje.

Ringte på døren

Akkurat det har et ektepar fra Tønsberg nylig fått erfare. Lokalavisen Tønsbergs Bladforteller deres historie som startet med at telefonen ringte litt før ni på kvelden. I andre enden: En mann som viste interesse for VW Passaten de hadde lagt ut til salgs på finn.no. Han ville komme og se på den med en gang.

20 minutter senere ringte det på døren, utenfor sto det to menn:

Gode råd ved kjøp og salg – sjekk Brooms egen bruktbilskole her:

Ringte politiet

– Begge snakket helt vanlig østlandsdialekt. Den ene var mørkhudet, den andre var lys. Jeg stussa jo litt, siden det var litt sent. Men de kikket nøye på bilen, både inni og utenpå. Da de spurte om de kunne få prøve den en runde rundt kvartalet, sa jeg ja. Flere andre har vært og kikket på bilen, og de har fått prøve den. Og alltid kommet tilbake, forteller bilselgeren til Tønsbergs Blad.

Men det skjedde altså ikke denne gangen. Etter en time ringte ekteparet til politiet og saken er anmeldt. Bilen er nå etterlyst over hele landet.

LES OGSÅ: Slik fant han bilen sinVilt fremmede

– Dette er en fryktelig kjedelig historie – og det er dessverre heller ikke første gangen jeg hører den, sier Brooms bilekspert Benny Christensen:

– Svært mange som skal selge bil privat kommer opp i denne problemstillingen. Det er jo som regel vilt fremmede mennesker man har med å gjøre og da er det smart å tenke worst case og sikre seg så godt man kan. I praksis: Bli med på prøveturen selv.


Is i magen

– Da sikrer man seg mot at bilen blir borte. Og kjøpere som kan være troende til å kjøre veldig uvørent, tar det nok mer med ro så lenge selgeren sitter i bilen. Dessuten har man kontroll på ting som bomringpasseringer og fotobokser, sier Benny og legger til:

– I praksis er jo dette det samme som å låne bort bilen sin til noen man aldri har møtt før og ikke kjenner. Og hvor mange av oss vil i utgangspunktet gjøre det? Det er nok lett å bli revet med når man er i salgsmodus og kanskje tror man har kjøperen "på kroken", men litt is i magen kan spare selgere for både store bekymringer og store utgifter her.

LES OGSÅ: Svindlere herjer på finn.no


PS: Bilen som ble borte i Tønsberg er en VW Passat sedan, med registreringsnummer BR 32172. Meld fra til politiet hvis du har sett den eller har tips som kan oppklare forsvinningen.


LES OGSÅ: – Hvordan beskytte meg mot useriøse kjøpere?