2004, BMW 3 serie coupe. Illustrasjonsbilde.
2004, BMW 3 serie coupe. Illustrasjonsbilde.

Bilforsikring: Drømmebilen blir altfor dyr å eie

Mange unge bilkjøpere har fått sjokk når de har ringt forsikringsselskapet.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo vet at du sikkert ikke er en ekspert på dette men kanskje kan du si noe om det allikevel? Jeg lurer på hvorfor det er så inn i gamperævva dyrt for en ungdom å forsikre bil?

Jeg skal ha min første bil og har sett meg ut en BMW 320 coupe. Men forsikringa gjør at jeg ikke har sjans i havet til å eie den. Det er akkurat som vi unge bileiere skal straffes for de feilene noen andre gjør.

Har du et godt råd til hvordan jeg kan få en OK bil og faktisk ha råd til å eie den?

Benny svarer:

Heisann! Du er nok ikke den eneste som har blitt lettere sjokkskadet når du har sjekket forsikringspremien på det som er en litt kul og populær ungdomsbil.

Det er flere ting som påvirker forsikringspremien, både kjørelengde, biltype, alder på bilbruker, parkeringsforhold, hvor i landet du bor etc.

Men jeg vil tro at det primært er to-tre ting som gjør at du får skyhøy premie. Det er ikke til å komme i fra at unge menn oftere er innblandet enn andre i ulykker, og derfor må betale høy premie. Bilen du har sett på – en BMW coupe, er nok også en bil med noe høyere skadefrekvens enn f.eks en Kia Picanto, i tillegg er den dyr å reparere. På toppen av det hele har du ikke opptjent noen bonus, slik som sjåfører som har kjørt skadefritt i noen år har gjort. I sum blir dette dyrt. Noen ganger svært dyrt.

Det finnes også to-tre alternativer å få dette billigere på. Mange velger å registrere bilen på enten mor eller far – da slipper man i alle fall ungdomstillegget. Det andre er å ringe til forsikringsselskapet, det er mulig å forhandle litt pris med dem. Det siste og det kjipeste er å finne en annen bil som er rimeligere å forsikre.

Ønsker deg lykke til som bileier og forsikringstager!

Del med facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Ungdom tvinges til å kjøre gamle biler

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: