BILEN MIN: Volvo Amazon: Klarer du å gjette alderen på eieren til denne bilen?

Vi tror du blir overrasket!

Volvo Amazon har definitivt en periode som ungdomsbil bak seg, men heldigvis finnes fine originalbiler også.  (Foto: Privat)
Volvo Amazon har definitivt en periode som ungdomsbil bak seg, men heldigvis finnes fine originalbiler også. (Foto: Privat)

I spalten "Bilen Min" har Broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Det er kult at noen velger annerledes, har en mening og står på den. Det er nok av dem som bare følger strømmen, også når det gjelder valg av bil.

Veldig ofte faller valget på en småskabbete BMW 3-serie, blodsenket og med altfor store hjul, eller en ditto Audi A4, VW Golf el. lign.

Var vanlig ungdomsbil

Volvo Amazon har absolutt også en fortid som både ungdomsbil og ikke minst som kjempeharry rånebil. Men de siste årene har det definitivt blitt tynnere i rekkene av disse. Klassikerne har overtatt.

Eierne av disse er ofte de som hadde en – eller drømte om en – i ungdommen. Altså godt voksne mannfolk med en ørliten pondus, og litt grått hår ved tinningen... Slett ikke noe galt i det, men heldigvis er bildet litt mer nyansert.

Dette er nostalgi på høyt nivå. Gammel Esso stasjon og gammel Volvo (Foto: Privat)
Dette er nostalgi på høyt nivå. Gammel Esso stasjon og gammel Volvo (Foto: Privat)

En av dem som nyanserer dette bildet er 19 år gamle Emil Rabben fra Ås, som har valgt å satse på en Amazon.

Satser originalt

Faktisk så seriøst at han hev ut den nyere og mer effektive vekselstrømsdynamoen og bygde bilen tilbake til den originale likestrømsdynamoen. Respekt!

Når deler til Amazonen skulle innhandles var det ikke bakrutesjalusi og L88-scoop som sto på handlelista, men originale gulvmatter og bagasjeromsmatte! Alt tyder på at vi har med en seriøs, ung bilentusiast å gjøre her!

Vi er også overbevist om at denne unge mannen en vakker dag – om ikke altfor lenge – får oppfylt bildrømmen sin om en skikkelig fullsize amcar!

Eier: Emil Rabben

Alder: 19 år

Bosted: Ås, Akershus

Litt om meg selv: Gutt som generelt er interessert i alt som er lagd og har skjedd før 1980. Er fascinert av designet og byggekvaliteten på eldre ting. Bilinteressen kom egentlig som følge av at hvis man skal kjøre gammel bil krever det en viss teknisk innsikt for å kunne holde bilen i god stand. Valget falt på Volvo Amazon fordi det er et skikkelig symbol på den nye velstanden og bilparken på 60-tallet. Liker også å tro at det er en fornuftig bil.

Tidsriktige ekstralykter og gamle, sekssifrede osloskilter hører med!  (Foto: Privat)
Tidsriktige ekstralykter og gamle, sekssifrede osloskilter hører med! (Foto: Privat)

Bilen: Volvo Amazon 121, 1966.

Hvor lenge har du eid den? Ca. ett år.

Hva har du gjort med den? Har byttet en del slitedeler og fjernet vekselstrømdynamoen som satt i og bygd tilbake til original likestrømsdynamo. Har også kjøpt til en del volvoutstyr som gummimatter, bagasjeromsmatte, skvettlapper, ekstralys, lyktecaps osv.

Liker best med bilen: Utrolig flott design som gir den helt rette 60-tallsfølelsen og en gjennomtenkt og solid byggekvalitet som også er enkel og grei å fikse på for hobbymekanikeren. Rett og slett en perfekt hobbybil.

Liker minst med bilen: Den originale girkassa er ganske kortbeint og bilen egner seg derfor ikke så godt på motorvei. Noe særlig over 80 km/t over lengre tid så føler jeg at jeg voldtar bilen litt.

LES OGSÅ: Se hva Broom-leserne mener om bilene sine

Beste opplevelse med bilen: Tur til Volvotreff i bilens hjemland med familie og venner. Volvo klubben er en veldig bra klubb med mye ålreit opplegg!

Framtidsplaner for bilen: Beholde den original og bevare den.

Drømmebil: Desoto Rocket 88, hadde vært moro med en skikkelig amerikansk fullsizer.

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Emil om? Bruk kommentarfeltet under!