Bilen min Volvo 940: Denne klassikeren går aldri av moten

Populær som nybil - nå er den svært ettertraktet som ungdomsbil.

Tradisjon i hver linje   men fremdeles med et enormt 'drag' på ungdommen. Volvo 940 er mer populær enn noen gang.   Foto: Privat  (Foto: Privat)
Tradisjon i hver linje men fremdeles med et enormt "drag" på ungdommen. Volvo 940 er mer populær enn noen gang. Foto: Privat (Foto: Privat)

I spalten "Bilen Min" har broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Lite visste vel konstruktørene hos Volvo om hvilken klassiker de hadde skapt da de satte de siste strekene på tegningen av 900-serien. Den fikk et kortere liv enn 100- og 200-seriene, men er i ettertid minst like ettertraktet.

Les også: V90 - sjelden og eksklusiv tradisjons-Volvo

Den siste i sitt slag

Det skyldes selvsagt at 900 nettopp tok opp arven etter disse ikonene, og ble den siste Volvoen bygget etter den gammeldagse oppskriften med motoren foran og driften bak – og et karosseri og en form som mer enn noe annet var preget av tradisjonelle verdier. De ble populære som nye – og de er populære som bruktbiler fremdeles, 15 år etter at den gikk ut av produksjon.

Stasjonsvogn er praktisk, og Volvos tradisjonelle firkantede fasong bidrar til at man får med seg mye last i en slik bil. (Foto: Privat)
Stasjonsvogn er praktisk, og Volvos tradisjonelle firkantede fasong bidrar til at man får med seg mye last i en slik bil. (Foto: Privat)

Som Broom-leserne vil vite henger dette ikke minst sammen med interessen fra den yngre skaren av bilentusiaster. Mange av dem går for en Volvo tidlig i bileier-karrieren, og stadig overrasker det oss hvor mange fine slike biler som fremdeles finnes, og ikke minst dukker opp i denne spalten.

Del med Facebook-vennene dine!

Tas godt vare på

Her er nok et eksempel – i form av en stasjonsvogn denne gangen, modellen som i tråd med tidligere tiders Volvo-tradisjon gjerne ble kalt ”945” på folkemunne. Når man ser bildene av denne bilen, røper tilstanden at den blir godt tatt vare på.

Og som vi skal høre har eieren klare planer om å fortsette med nettopp dét.

Les også: Volvo FH - barsk arbeidsredskap for landeveiens helter

Eier: Simen Holte Evensen, (18)

Bosted: Reinsvoll

Mye gjort på én måned

Litt om meg selv: Jeg går på skole nå om dagen. Og har jobb hos et anleggsfirma på Toten når jeg har fri fra skolen. Jeg trives best når det er noe som durer og går i nærheten som man kan skru og fikse litt på;)

Brede felger med skikkelig kant er et klassisk styling-grep, og det passer spesielt godt på en stor og rettlinjet bil som Volvos 900-serie. (Foto: Privat)
Brede felger med skikkelig kant er et klassisk styling-grep, og det passer spesielt godt på en stor og rettlinjet bil som Volvos 900-serie. (Foto: Privat)

Bilen: Volvo 940 LT, 1998-modell.

Hvor lenge har du eid den? I én måned.

Hva har du gjort med den? Satt på vindavvisere, byttet bakre lyddemper, byttet høyttalere foran og bak i bilen, og byttet til orange parkpærer.

Glad i bensin

Liker best med bilen: Motor, farge og sommerfelger.

Liker minst med bilen: Drivstoff-forbruket ;)

Framtidsplaner for bilen: Proffsote rutene og sette på 3’’ fra downpipe og ut.

Drømmebil: Toyota Supra.

Del med Facebook-vennene dine!

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Les også: Andreas sin 940 har vært politibil i sitt tidligere liv

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Simen om? Bruk kommentarfeltet under!