BILEN MIN: Thomas sin Volvo 940 ble perfekt med et nytt lakkstrøk

Litt stereo nå - så er bilen som den bør være, mener den stolte eieren.

Thomas har glattet ut støtfanger designet og kjøpt nye felger til sin 940 Turbo. Foto: Privat
Thomas har glattet ut støtfanger designet og kjøpt nye felger til sin 940 Turbo. Foto: Privat

I spalten "Bilen MIn" har Broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Disse bildene viser en bil som svært mange har en mening om - og en bil som representerer slutten på en epoke. En Volvo 940.

Få bilmerker avstedkommer mer diskusjon og pisker opp sterkere følelser her på Broom enn nettopp Volvo. Og det er like mange som fordømmer den svenske folkefavoritten som de som forguder dem.

Vekker sterke meninger

Skjønt svensk folkefavoritt - Volvo har alltid stått sterkt her i landet også. Lenge var det soliditet og tradisjonell teknikk som var vinnerkonseptet, og slitestyrken gjorde at også vi nordmenn var villige til å betale bra med penger for de bilene som på den andre siden av svenskegrensen ble sett på som helt vanlige folkebiler.

Så kom 90-tallet, forhjulstrekk, nye samarbeidskonstellasjoner og en helt ny tid for den svenske industri-stoltheten. Tradisjonelle verdier forsvant, ny teknikk ble tatt i bruk, og det gamle kvalitetsstempelet ble brukt for alt hva det var verdt for å skape status rundt merket.

940-modellen er den siste representanten for de tradisjonelle Volvoene, og har fått høy status ikke minst blant ungdom som setter pris på bakhjulsdriften og den mekke-vennlige oppbyggingen. Foto: Privat
940-modellen er den siste representanten for de tradisjonelle Volvoene, og har fått høy status ikke minst blant ungdom som setter pris på bakhjulsdriften og den mekke-vennlige oppbyggingen. Foto: Privat

Søker du på ordene "Volvo" og "premium" her på Broom, vil du se at det er svært forskjellig oppfatning av hvordan det falt ut - og også av hvorvidt den gamle kvaliteten er opprettholdt i dagens Volvo-produkter.

Les også: Premium eller ikke - dette mente Broom-leserne

Den siste av de "gamle"

Uavhengig av premium-begrepet og kvalitetsdiskusjonen er det mange som mener at "ekte" Volvo døde ut med de siste bakhjulstrekkerne. At det var de mest gjennomprøvede og kvalitetsmessig beste bilene som noen gang har kommet - og vil komme - fra Göteborg. At de var gammeldagse, ja vel, men at intet slår dem på komfort og slitestyrke i forhold til pris.

Så stor er faktisk denne "menigheten", at de få gjenværende, fine eksemplarene av disse bilene har en hyggelig prisutvikling. I hvertfall hyggelig for de som allerede eier en slik.

En av dem er Thomas, som har satset på en fin 940 med den populære turbo-maskinen som førstebil. Og han har fortsatt å gjøre den finere, i trygg forvissning om at det alltid vil være marked for en fin "gammel-Volvo" den dagen han skal selge.

Les også: Hårete bilstereo? Maken til denne har du ikke sett!

Eier: Thomas Rikstad, (18)

Bosted: Re i Vestfold

Litt om meg selv: Kommer fra Re i Vestfold, er 18 år, og bruker mye tid på bilen.

Bilen: Volvo 940 Turbo, 1997-modell.

Gjort den enda finere

Hvor lenge har du eid den? Har hatt den i ett år nå.

Hva har du gjort med den? Sparkla igjen fangere, montert add on, nye felger, ny lakk og så videre.

Stereo er neste punkt på planen for Thomas´ Volvo. Foto: Privat
Stereo er neste punkt på planen for Thomas´ Volvo. Foto: Privat

Liker best med bilen: Utseendet; ble veldig fornøyd etter lakkering.

Liker minst med bilen: Ikke noe som jeg kommer på, egentlig.

Beste opplevelse med bilen: Må vel være første kjøreturen, vel :)

Drømmer om V60 T6

Framtidsplaner for bilen: I første omgang blir det stereo.

Drømmebil: Volvo V60 T6 AWD.

Del med Facebook-vennene dine!

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Les også: Da Volvoen som ikke kunne kollidere - kolliderte

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Thomas om? Bruk kommentarfeltet under!