Foto: Privat
Foto: Privat

Bilen min: Lasse Nicolais Mini Cooper S elsker svingete småveier

- Da denne dukket opp, klarte jeg ikke å si nei.

I spalten "Bilen Min" har Broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Noen rekker veldig mye på veldig kort tid. Lasse Nicolai er en av dem. 22-åringen har mange jern i ilden, og når bilinteressen er stor er det forståelig at han satser på noe kjapt og morsomt for å transportere seg til og fra alle gjøremålene.

Slik sett er han midt i målgruppen for den moderne Minien, som har blitt litt av et ikon blant de mange retrobilene som kom på markedet for 10-15 år siden.

Tilgir noen unoter

En av årsakene er at bilen både var og fremdeles er svært tro mot den opprinnelige bilen i designet, både inn- og utvendig, til tross for at den egentlig er ganske mye større. En annen er selvsagt at den lille bilen har nytt svært godt av BMWs eierskap, og fått bygget inn bayersk kjøreglede og know-how helt fra asfalten og opp.

Det har til og med berget populariteten selv om bilene til tider har fått litt medfart i diverse kvalitetsundersøkelser. Man kan ha overbærenhet med ett og annet, så lenge hver kjøretur føles som en liten belønning i seg selv.

Lasse Nicolai er da også på sin andre Mini, og har mye moro bak rattet på sin grå perle...

Foto: Privat
Foto: Privat

Les også: Rocketman - når Mini blir enda mindre

Eier: Lasse Nicolai Villanger, (22).

Bosted: Radøy, Hordaland, og studerer i Sogndal, Sogn og Fjordane.

Student, bilselger og bonde

Litt om meg selv: Student, litt bilselger, bonde og butikkmedarbeider utenom studiene. Har altså mange jern i ilden.

Er nok, som flere av de dere er i kontakt med, over gjennomsnittet interessert i det som bråker og broomer! Er født og oppvokst på gård, ca 50 meter fra sjø, der det alltid har vert god plass for lek og moro, da særlig med noe som har motor montert ett eller annet sted. Familien består av mange kjørelærere (6 stk per idag), så sikkerhet har vært viktig hele veien.

Likevel var min første bil en Golf 2, GTI 16v med full Oettinger tuning. Så selv om min far er kjørelærer har han nok litt bensin i blodet han også. Han eier idag flere biler, og det varierer fra en Vauxhall Victor fra 1961, til 2010-modell BMW'er...

Jeg startet utdanningen min innen mekanisk og deretter kjøretøy, før jeg de tre siste årene har studert økonomi. Dette gjør at det alltid vil være ett prosjekt på lur, samtidig som jeg og min bror har en Boble som "evighetsprosjekt".

Har kjørt diesel-Mini tidligere

Jeg har jobbet som en "hjelpende hånd" hos BMW-forhandleren Jæger sentrum i Bergen siden 2008, så har nok blitt påvirket der ifra. Og dermed også blitt bortskjemt når det gjelder biler, men jeg har aldri fått testet bilkjøring på bane. Så drømmen er nok å få kjøre/sitte på med en skikkelig bil på bane, da det nærmeste jeg har vert banekjøring er go-kart kjøring...

Les også: Er denne Vauxhallen Norges minst kjørte bruktbil?

Foto: Privat
Foto: Privat

Bilen: MINI Cooper S (R53), 2002-modell, 1,6 163 hk med kompressor.

Hvor lenge har du eid den? Har nettopp kjøpt den, etter å ha byttet mellom ulike BMW'er og en MINI med dieselmotor de siste årene. Bilen er importert i 04, og eid av en voksen herremann frem til jeg kjøpte den nå i juni!

Hvorfor denne bilen? Jeg valgte nettopp dette eksemplaret nærmest litt tilfeldig, men at det ble en MINI Cooper S var mindre overraskende. Jeg hadde en MINI med diesel for en tid tilbake, og det var utrolig moro. Så når denne bilen dukket opp fra intet, klarte jeg ikkje å si nei (kjent følelse?).

Bilen er en 02-modell, men den har ikke rullet mer enn ca 50.000 km. Den er velutstyrt, og ikke særlig vinterkjørt i Norge. Bilen er tilnærmet strøken for å være fra 02, og med denne kilometerstanden klarte jeg ikkje å la være når prisen samtidig var ok.

Hva har du gjort med den/fremtidsplaner? Har bestilt K&N luftfilter, og vurdere bestilling av nytt eksosanlegg neste uke. I tillegg er dekor (striper på panser og på sidene) bestilt, og monteres nok i løpet av juli om alt går etter planen. Samtidig vil jeg ikkje "ødelegge" bilen, da den er såpass spesiell og artig i utgangspunktet.

Liker best totalopplevelsen

Det jeg liker best med bilen: Jeg liker nok best den totale pakken denne bilen gir. Bilens tilstand i dag, og at den har potensiale for at jeg kan leke litt med mine tanker og ideer om hvordan jeg vil ha den. Effekten i en slik bil er ikkje hårreisende sammenlignet med en del andre biler som ferdes i trafikken, men måten en MINI oppfører seg på, og hvordan den kan kjøres, er utrolig artig.

Foto: Privat
Foto: Privat

Liker minst med bilen: Hadde vært moro med firehjulsdrift på denne bilen, men er vel for mye å forlange? Har kjørt Countryman S ALL4, men det blir ikke det samme!

Beste opplevelse med bilen: Samme dag som jeg hentet den. Det var sol, tørr asfalt, og jeg testet bilen på smal, svingete vei. Samtidig som solen gikk ned i havet i bakgrunnen. Hva mer kan en bilglad ungdom langt ute i distriktet ønske seg?

Del med Facebook-vennene dine!

Drømmebil: Var så heldig at jeg fikk kjøre BMW X5 M en liiiiten fem-minutters tur da den ble lansert, så drømmen må nok være en BMW X6 M, da jeg ikke har bruk for plassen i baksetet som en X5 har. Eller muligens den nye BMW M5'n som kommer nå!

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Les også: BMW 3 GT får et design mange vil mene mye om

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Lasse Nicolai om? Bruk kommentarfeltet under!