BILEN MIN: Joachims Opel Omega B 1998-modell

Her kjører hele familien hver sin grom-Opel

Joachim har store planer under panseret i grom bilen sin. (Foto: Privat)
Joachim har store planer under panseret i grom bilen sin. (Foto: Privat)

I spalten "Bilen Min" har Broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Og bilinteresse, det har saktens Joachim. Her er det Opel som gjelder. Ikke bare for Joachim, men for hele familien.

Opel Omega A kom på markedet i 1987 og tok over for gode gamle Rekord som hadde vært Opels storbil i en en mannsalder. Omega ble raskt en suksess og befestet posisjonen som den tyske produsentens grommeste vogn - som en god, tradisjonell storbil med bakhjulstrekk.

Så, i 1994, kom Omega B på markedet som en helt ny bil med mer dynamiske kjøreegenskaper, moderne design for sin tid, og helt nye motorer. Folkemaskinen i Norge var 2,0i 16v med 136 hestekrefter. Men forholdsvis mange kunder kjøpte også 2,5- og 3-liters V6-utgavene med henholdsvis 170 og 211 gamp.

Dan Remi drømmer om sjelden Afrika-Opel

Vectra tok over

Omega B fikk en lekker facelift i 1999, men da hadde salget allerede dabbet av. Og da den avgikk ved produksjons-døden i 2003 var folk begynt å glemme den. Lillebror Vectra hadde vokst seg stor og Omega fikk aldri noen arvtaker. Og nå, en "halv bilalder" etter avslutningen minker antallet Opel Omega på veiene.

Men Joachim - han skal ta vare på sin. Den er i ferd med å bli tøff ungdomsbil - og ikke har den mye rust heller. Og med familiens imponerende Omega-beholdning blir nok Opels "siste grombil" å se på veiene i Sandefjord i lang tid fremover.

Eier: Joachim Aasvang (20)

Bosted: Sandefjord

Sommerdekk: 265/30-19

Bilen: Opel Omega B stv Steinmetz 1998-modell

(artikkelen fortsetter under bildet)

Når sommeren kommer skal denne bilen på Opel-treff i følge med både Joachims fars og bros Omega. (Foto: Privat)
Når sommeren kommer skal denne bilen på Opel-treff i følge med både Joachims fars og bros Omega. (Foto: Privat)

Hvor lenge har du eid den? Har hatt bilen i ca ett år.

Hva har du gjort med den? Ja, det begynner å bli en del. Nevner noe av de viktige tingene: Har skifta hele eksosanlegget, senka bilen 30 millimeter foran og 30 bak, overhala og lakkerte calippere i svart og rødt og bytta til nye skiver som også er lakkert svarte.

Dessuten har bilen fått sommerdekk og felger av typen Vertini Carrera i 235/35-19 foran og 265/30-19 bak. Så har jeg handla Steinmetz detaljer: frontleppe, grill, sjeldne speil og kanalskjørt. Ikke alt dette er ferdig montert pga lakkering, men det er like rundt hjørnet.

I tillegg har jeg handlet teakratt og noen andre små detaljer som skal på plass før sommeren.

Lakken gjør Britt Helens Vectra til en jentebil

"Mangler" motor

Liker best med bilen: Er mye å like med Omega'n min. Det er godt å ha cruisekontroll, klima og samtidig sitte i strøkne Recarostoler på langturer. Har hatt tre andre Omegaer, men denne er helt klart den beste.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Recaro-setene gir bra støtte når Joachim gir gass på svingete vei. (Foto: Privat)
Recaro-setene gir bra støtte når Joachim gir gass på svingete vei. (Foto: Privat)

Liker minst med bilen: Hm, skal ikke klage på rusta på denne for det er fint lite og noe som ikke er allverdens å få fiksa, men det lille som blir er da litt kjedelig! Og så er det ikke noe skikkelig motor i den enda.

Beste opplevelse med bilen: Ja, det kommer vel til sommer'n når jeg endelig blir ferdig med alle planene og kan dra på Opeltreff med brodern og fattern som også kjører Omega B.

Framtidsplaner for bilen: Større motor!

Remy sin Opel Corsa er småsinna

Så undervurdet, så undervurdert

Drømmebil: Opel Omega B Steinmetz Kompressor

Annet: Synes Omega er undervurdert bil, mange vil ikke kjøre Opel fordi det ruster sies det, men det som er sikkert er at den er ikke alene om det.

(artikkelen fortsetter under bildet)

På pottene skal bilentusiasten kjennes, ikke sant? (Foto: Privat)
På pottene skal bilentusiasten kjennes, ikke sant? (Foto: Privat)

Omega er en stor bil med god kjørekomfort og min bil har det meste av utstyr, bortsett fra vifter i bakdørene, elektriske vinduer bak og varme i baksetene. Jo, Omega'n er såvisst en undervurdert bil!

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Les også: Egil har en ekstremt flott Omega A 3,0 CD

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Joachim om? Bruk kommentarfeltet under!