Sekssylindret motor gjorde at VW Golf plutselig ble et alternativ til BMW 3 serie da Golf III kom på markedet tidlig på 1990 tallet. (Foto: Privat)
Sekssylindret motor gjorde at VW Golf plutselig ble et alternativ til BMW 3 serie da Golf III kom på markedet tidlig på 1990 tallet. (Foto: Privat)

BILEN MIN: Glenn Andre sin VW Golf VR6

Denne Golfen er glad i bensin - og det har sine grunner.

I spalten ”Bilen Min” har broom. no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Glenn Andres Golf er toppmodellen fra tidlig på 1990-tallet, da generasjon tre kom på markedet. Med VR6-motoren har han 2,8-liters volum fordelt på seks sylindre og hele 174 hestekrefter å boltre seg med.

Å putte en så diger motor i en Golf var bortimot uhørt for 20 år siden, og VR6 fikk raskt bortimot kultstatus. Den overgikk datidens trøtte GTI med enorm margin. GTI-en hadde nemlig bare en toliter på 115 hk i denne Golf-generasjonen. Så har den da også blitt omtalt som tidenes kjedeligste GTI.

Men nå skal det altså slett ikke handle om kjip GTI; la os ta en titt på Glenn Andre sin super- Golf:

Kjells VW Golf Cabriolet er ikke som alle andre

Eier: Glenn Andre Skolegården (21)

Bosted: Rendalen

Litt om meg selv: Tja, hva skal man si... Er en livsglad gutt som liker å holde på med ting som "broommer", ellers enn bil så liker jeg å trene styrke og drive med vannsport som sommeren!

Fet, fet lyd

Bilen: 92 mod VW Golf VR6

Hvor lenge har du eid den? Bare noen få uker

Hva har du gjort med den? Jeg har ikke gjort noe med den, men forige eier har gjort en del som blant annet: Hellakkert bilen i lilla\svart med flakes, sota baklamper, effektanlegg, 17-tommers felger, angel eyes frontlykter, FK justerbart senkesett, momo ratt og takvinge.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Denne skal senkes helt
Denne skal senkes helt

Liker best med bilen: Motorlyden, brrooOom!

Liker minst med bilen: Den er i overkant glad i bensin.

Golfen til Arez er et får i ulveklær

Skal senkes laaavt mot bakken

Beste opplevelse med bilen: Da jeg kjørte den hjem ifra Hamar..

Framtidsplaner for bilen: Hmm, blir vel å sote alle rutene, montere xenon i alle lys, senke den helt nedatt bakken, lakkere litt i motorrommet og skifte ut noen slanger med litt farge på.

Drømmebil: Ford Escort Cosworth!

Del med Facebook-vennene dine

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten og stor, se info her.

Stian arvet bestefars Golf. Nå har den fått en annen look

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Glenn Andre om? Bruk kommentarfeltet under!