Bilen for deg som trenger gigantisk plass

Denne spiser vanlige SUV-er til frokost.

Ford Excursion
Ford Excursion

Hvis plass er luksus - ja, da får du ikke mange biler som er mer luksuriøse enn Ford Excursion!

Denne giganten solgte bra i Norge et par år fra 2000. Årsaken var et av de mange avgifts-smutthullene - i dette tilfellet at den kunne registreres som lastebil.

Nå finner du den med både to, tre, fem og seks seter. Og selv med seks seter er det enormt mye plass igjen til bagasje.

Vil du vite hva som er Brooms flerbruksfavoritt? Her får du svaret

Bensin eller diesel?

Her skal det hardt gjøres å ha bruk for skiboks i tillegg! Problemet er heller at bagasjerommet er så stort at det er kronglete å komme til de tingene som ligger innerst, akkurat det problemet er det ikke så veldig mange andre biler som har.

Billigste femseter på finn.no akkurat nå koster 135 000 kroner. Rundt 150 000-160 000 er det mye å velge mellom, også med hyggelig kilometerstand.

Excursion ble solgt med to motoralternativer, en V10 bensin og en V8 diesel. Har du et firma som betaler bensinen eller driver du kanskje selv bensinstasjon? Da kan du vurdere førstnevnte. Hvis ikke er det diesel som er tingen her! Bensinmotoren er nemlig svært tørst.

Her er en annen koloss: Les testen på Land Cruiser V8

Typisk diger amerikaner

Dieselmotoren på 7,3 liter har 250 hk. Ikke verdens mest moderne konstruksjon, men den er svært holdbar, i alle fall så lenge du passer på å gi den hyppige oljeskift.

På veien er Excursion typisk diger amerikaner. Det flyter avgårde og det er ingen ting å si på komforten. Smale og svingete norske bygdveier derimot - da er den ikke helt på hjemmebane.

Excursion er nå på plass i Brooms bruktbilguide. Her kan du lese mer om den, alle fakta og data, hva du skal se opp for - og hva du skal betale.

Klikk her for å lese mer om Excursion

Ford Excursion
Ford Excursion