Big Bud 16-V 747: Verdens største traktor

Du kan kanskje gjette hvor den kommer fra?

Big Bud  16 v 747, verdens største traktor!
Big Bud 16 v 747, verdens største traktor!

Jo da – den er fra landet der alt er stort. Ikke bare bilene, men også hamburgerne og etter hvert menneskene.

Ingen stor overraskelse at det også er her vi finner det som visstnok er verdens største jordbrukstraktor som også har fått det kledelige navnet Big Bud! Kan det bli mer amerikansk?

Big Bud 16-V 747, er det helt korrekte, offisielle navnet. Den ble bygget så sent tilbake som i 1977 i Montana av Northern Manufacturing Company.

Traktoren ble bestilt av Rossi Brothers og var spesialtilpasset deres enorme bomullsplantasje i California, og det var her Big Bud tjenestegjorde i 11 år.

Størrelse XXXL

Big-Bud-i-jobb
Big-Bud-i-jobb
Big-Bud-747-på-åker
Big-Bud-747-på-åker

Motoren er 16-sylindret Detroit Diesel-motor på drøyt 24 liter. Denne har to turboer og to kompressorer. Til sammen yter kraftpakka 900 hk. ved 1900 o/min.

Dreiemomentet er på enorme 3200 Nm ved 1400 o/min. En kraftig plugg med andre ord...

Tanken rommer 3800 liter drivstoff. Ganske røslig rent fysisk er den også, 8,2 meter lang, 4,3 meter høy og 6,1 meter bred.

Effektiv

I 1997 kom Big Bud hjem til Montana, på gården til Williams Brothers i Chouteau County, hvor den fortsatte sin gjerning som jordbrukstraktor. Blant annet ble beistet brukt til å trekke en åtti (ja - 80!) fots jordfreser og Big Bud bearbeidet et mål jord på godt under ett minutt.

Nå er han etter det vi erfarer pensjonist, og bruker pensjonisttilværelsen til å reise rundt på forskjellige show og tilstellinger for å vise fram seg selv, og hva den er god for – akkurat slik som amerikanerne elsker.

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Topp 10 - de tøffeste anleggsmaskinene:

Big-Bud-m-folk
Big-Bud-m-folk

Så moro kan du ha det med traktor: