Pål Jakobsen 'straffer' seg selv med å gi det tilsvarende beløpet han ble ilagt for å snakke i håndholdt mobil til Landsforeningen for Trafikkskadde. Foto: Kirsten M. Holte
Pål Jakobsen "straffer" seg selv med å gi det tilsvarende beløpet han ble ilagt for å snakke i håndholdt mobil til Landsforeningen for Trafikkskadde. Foto: Kirsten M. Holte

Betalte dobbelt bot - helt frivillig

- Når man først er en idiot i trafikken, må det merkes, mener Pål Jakobsen.

- 1300 kroner til statskassa, mens jeg gir samme beløp til Landsforeningen for trafikkskadde, forklarer Jakobsen til Nordlys.

Som informasjonssjef i Posten tilbringer han mye av arbeidsdagen i telefonen. Men når han setter seg bak rattet på bilen skal telefonen hvile - ihvertfall heretter, melder Nordlys.

Del med dine Facebook-venner

For mandags morgen begikk han den synden å snakke i mobiltelefonen mens han kjørte bil. Det så politiet, som stoppet ham og ila en bot på 1300 kroner.

- Alt for lavt, repliserte Jakobsen til den forfjamsede politimannen.

- Skal merkes

- Er man først en idiot, så skal boten være så stor at den kjennes, mener han.

1300 kroner klarer de aller fleste fint. 2600 kroner er derimot et større beløp som vil merkes godt i folks privatøkonomi, noe som også er poenget, forklarer Jakobsen.

- Så nå har jeg også gitt 1300 kroner til Landsforeningen for Trafikkskadde, og har mindre igjen til privat forbruk denne måneden. Men på den måten føles det ikke fullt så meningsløst.

- Det er definitivt sure penger, men jeg ser det like mye som et oppgjør med meg selv, og jeg kjenner det som et innhugg i min private økonomi, fortsetter han.

- Ergo blir jeg aldri å snakke i håndholdt mobiltelefon i bil igjen.

God latter

Når Nordlys ringer generalsekretær, Ingeborg Dahl-Hilstad, i Landsforeningen for Trafikkskade og forteller henne om de 1300 kronene som nå er på vei til dem fra Jakobsens konto, får hun seg en god latter.

- Jeg kan trygt slå fast at jeg aldri tidligere har vært borti lignende tilfeller.

- Men det var godt at han ble stoppet før det gikk galt, og at han innser alvoret. Det setter vi pris på, sier hun.

Les flere bil og motorsaker på Nordlys motormagasin her