Beste SUV-kjøp til 500 000,-

Hva velger du da? Les hva Brooms bilekspert mener:

PS Audi Q5
PS Audi Q5

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Johan spør:

Hei Benny. Jeg har en hyggelig utfordring som likefullt ikke er så enkel. Firmabilgrensen i firmaet vårt er på utvidet til 500 000 kroner og jeg skal ha ny bil nå i høst. Drømmen er en SUV og jeg vil helst ha en med litt premiumfaktor. Dvs helst ikke "folke-Suvene", unntaket må eventuelt være Honda CR-V.

Kjører i dag Passat stasjonsvogn med 4Motion og kjenner det hadde vært morsomt å ha noe som skiller seg litt mer fra mengden. Skjønner at det ikke er så veldig mye å velge mellom nå, men har du noen forslag? NB: Må være firehjulstrekk, ønsker ikke noen "liksom-firehjulstrekker"!

Benny svarer:

Hei Johan. Spennende utfordring og du er en heldig mann som kan velge nybil til en halv million!

Dette var faktisk vanskeligere enn jeg trodde. Har sjekket litt priser og når utgangspunktet er premiummerke, SUV og firehjulstrekk er det ikke så mye å velge mellom. Bilen som skiller seg ut for meg er Audi Q5. Den får du med 2-liter TDI på 143 hk fra 469 000. Audi tar seg godt betalt for "ekstrautstyr", men du får med deg det aller mest nødvendige innenfor ditt budsjett. Q5 er en nydelig bil og skikkelig steg opp i forhold til Passaten din.

Les testen av Audi Q5 - klikk her:

Mercedes GLK blir for dyr. Volvo XC60 med firehjulstrekk starter på 501 900 kroner. Du kan helt sikkert prute den et stykke under halvmillionen, men det spørs om det blir mye utstyr på deg da.

Test på Volvo XC60 finner du her:

Uansett verdt å sjekke. Kan du tenke deg en Land Rover Freelander? Den får du med fin 2,2-liters diesel og i Plus-utgave fra 480 450. Til denne prisen får du forresten en knallfin og fullt utstyrt Honda CR-V. Du får 2,2 Executive for 459 000 kroner. Da har du penger igjen til enda mer ekstrautstyr. Lykke til med valget

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her: Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her:

Honda-CR-V-skrått
Honda-CR-V-skrått