Her har Jeremy Clarkson gått tom for strøm   eller har han egentlig det? Bilde fra www.youtube.com.
Her har Jeremy Clarkson gått tom for strøm eller har han egentlig det? Bilde fra www.youtube.com.

Beskylder Top Gear for elbil-juks

Nissan er ikke veldig fornøyd etter at Jeremy Clarkson testet deres Leaf... Les hvorfor:

Det er sjelden stille rundt BBC-programmet Top Gear - og nå stormer det igjen hjemme i Storbritannia.

Jeremy Clarkson har nemlig nylig testet elbilen Nissan Leaf på TV. Det endte med at bilen gikk tom for strøm - og at Clarkson måtte skyves av med-programleder James May og en liten folkemengde.

Mer om det kan du se i videoen under - dette ble nemlig filmet av flere forbipasserende og lagt ut på Youtube.

Hovedpersonen selv oppsummerte like godt hele testen med å si at elbiler "ikke er framtiden".

- Førte seerne bak lyset

I etterkant har det imidlertid kommet fram at det slett ikke var rart at bilen gikk tom for strøm. Det viser seg nemlig at batteriene bare var ladet opp 40 prosent da innspillingen startet. Nissan hadde montert utstyr som sendte informasjon fra bilen hele tiden mens den ble testet. Her framkom det også at den hadde blitt kjørt i ring over lengre tid - til den gikk tom for strøm.

Nissan-talsmann Andy Palmer gikk ut i avisen The Times og beskyldte Top Gear for å ha ført seerne bak lyset - og hevdet at Clarkson ikke hadde gitt bilen en fair sjanse.

Clarkson selv har imidlertid ikke følt noe behov for å beklage det hele. Tvert i mot.

LES OGSÅ: Denne bilen sammenligner Clarkson med Uma Thurman

- Slik TV fungerer

- Det er slik TV fungerer. Poenget vårt var å vise hvor vanskelig det kan være å få ladet en elektrisk bil, sier han til The Times.

Også Top Gear-produsent Andy Wilman forsvarer innslaget, og understreker igjen at poenget var å sette fokus på hvor kronglete den kan være å få ladet opp elbiler i Storbritannia.

Til søksmål

Dette er for øvrig ikke første gang det er kontrovers rundt elbiler og Top Gear. Amerikanske Tesla har gått til søksmål mot BBC og Top Gear etter testen av deres Roadster. Her viste man at bilen gikk tom for strøm etter 88,5 kilometer og Clarkson hevdet deretter at det ville ta 16 timer å lade den opp igjen.

Tesla motstrider alt dette og hevder blant annet at bilen ikke noen gang i løpet av testen hadde mindre enn 20 prosent batterikapasitet igjen og at det tar 3,5 timer å lade den opp igjen. Det er foreløpig ikke kjent når en eventuell rettssak vil komme opp.

LES OGSÅ: Over hundre nordmenn har bestilt denne Teslaen - usett:

Del med Facebook-vennene dine

Her kan du se amatørvideoen fra Top Gear-innspillingen:

SE OGSÅ: Her hopper Top Gear med bil i OL-bakken