Bentley SUV: Dette skal bli verdens mest luksuriøse

Og her får vi den første smakebiten.

Her gir Bentley oss det de kaller den første smakebiten på sin kommende SUV. Det betyr i praksis at bilen begynner å forlate konseptstadiet   og nærmer seg produksjonsklar bil.
Her gir Bentley oss det de kaller den første smakebiten på sin kommende SUV. Det betyr i praksis at bilen begynner å forlate konseptstadiet og nærmer seg produksjonsklar bil.

Det begynner å bli et par år siden Bentley viste den fram første gang: Konseptbilen kalt EXP 9.

Dette er noe såpass spesielt som en SUV fra det erkebritiske merket. Dessuten vakte designet stor oppsikt. Noen spesielt vakker bil vil nok de færreste mene at den er. Men for Bentley handler det blant annet om å sjekke ut hvordan markedet reagerer på en SUV fra deres kant. Og der har de fått akkurat det svaret de håpet på.

Kommer i 2016

Derfor har sjefene i VW-konsernet - som Bentley er en del av - gitt grønt lys for prosjektet. De har bekreftet at bilen skal komme i 2016, og at den utseendemessig nok kommer til å skille seg ganske mye fra konseptet.

Nå har Bentley akkurat sluppet et teaserbilde som de selv kaller " det første" av sin kommende SUV. Her får vi se fronten, godt omslynget av sand og støv.

Slik ser konseptbilen EXP 9 ut. Vi kan allerede fastslå at det blir betydelige endringer i fronten, både på utformingen av grillen og lyktene.
Slik ser konseptbilen EXP 9 ut. Vi kan allerede fastslå at det blir betydelige endringer i fronten, både på utformingen av grillen og lyktene.

Lamborghini minibuss: Dette er virkelig noe for seg selv


Skille seg fra alle andre

Og at det er en Bentley her, er det i alle fall ikke tvil om. Den store, oppreiste grillen er svært gjenkjennelig. Her går de tydeligvis for en ganske ruvende front, det blir spennende å se om det også vil prege resten av bilen.

"Dette skal være den mest luksuriøse og kraftfulle SUV-en på markedet. Den skal skille seg fra alle andre SUV-er og være tro mot merkets kjennetegn for luksus, ytelser, kvalitet og håndverk". heter det ikke ubeskjedent i en uttalelse fra Bentley i forbindelse med bildeslippet.


Lamborghini har også SUV på gang – her kan du lese mer om den:


3000 biler i året

Bentley-sjef Dr Wolfgang Schreiber legger til at bilen skal skape et helt nytt segment innenfor SUV-klassen, intet mindre.

De neste tre årene skal Bentley investere rundt 8 milliarder kroner i nye modeller og produksjonsfasiliteter. Salgsmålet på den kommende SUV-en skal ligge på minimum 3000 eksemplarer årlig.

Det er bare et sted i hele verden hvor de lager slike bilinteriør -  nemlig i England. Har kombineres det ypperste av materialer og gammelt konservativt med det nye ultramoderne
Det er bare et sted i hele verden hvor de lager slike bilinteriør - nemlig i England. Har kombineres det ypperste av materialer og gammelt konservativt med det nye ultramoderne

LES OGSÅ: Hva skal vi kalle dette, da?

To millioner?

SUV-en skal først komme med "vanlig" bensinmotor, så en hybridløsning – før det eventuelt blir snakk om noe (i denne sammenhengen) så vulgært som en dieselmotor.

Spekulasjonene rundt hva Bentley-SUV-en skal koste, har vært mange. Det som er klart, er at de her kommer til å legge seg godt over mer "folkelige" konkurrenter som Range Rover og Porsche.

Da snakker vi kanskje en startpris på opp mot to millioner kroner, muligens mer. Dette er for våre forhold naturligvis svært avhengig av hvor avgifter bilen drar på seg.


LES OGSÅ: Se hvem som skal lage stasjonsvogn

Fram med kameraet!

Den ferdige versjonen av bilen skal bli mye mindre kantete i designet enn konseptbilen er. Det loves også mer tradisjonell Bentley-faktor. Men interiøret – som skal ha fått tommelen opp hos svært mange potensielle kunder – forblir ganske uforandret.

De første prototypene skal allerede ha gjennomgått omfattende tester i Sør-Afrika. I april starter vintertestingen et sted langt nord i Europa. Det betyr etter all sannsynlighet Sverige – så sørg for å ha kameraet klart hvis du er på de kanter!

Neppe det verste baksetet å sitte i dette...
Neppe det verste baksetet å sitte i dette...

LES OGSÅ: Er dette den mest harry SUV-en?