Bentley skal bygge "verdens styggeste SUV"

Og den blir styggdyr også!

Bentley overrasket stort med designet på sitt nye SUV konsept. Men dette blir neppe sluttresultatet.
Bentley overrasket stort med designet på sitt nye SUV konsept. Men dette blir neppe sluttresultatet.

Det manglet ikke på reaksjoner da Bentley viste fram sin nye SUV, konseptbilen EXP 9 F på bilutstillingen i Genève i fjor.

En ting er at erke-konservative Bentley kunne komme på tanken å lage en SUV.

Men en SUV som så slik ut – det var for mange tungt å svelge.

Del med Facebook-vennene dine

– Hva har de tenkt på?

"Verdens styggeste SUV" og "hva i alle dager har de tenkt på" var bare to av karakteristikkene vi fanget opp på utenlandske bilnettsteder.

Bentley skal i alle fall ha for at de våget å gå dristig til verks med denne bilen. Samtidig var de kjapt ute og understreket at designet ikke på noen måte var endelig, dette var mer ment som en måte å sjekke hvordan markedet ville reagere på en SUV fra Bentley.

Det er bare et sted i hele verden hvor de lager slike bilinteriør -  nemlig i England. Har kombineres det ypperste av materialer og gammelt konservativt med det nye ultramoderne
Det er bare et sted i hele verden hvor de lager slike bilinteriør - nemlig i England. Har kombineres det ypperste av materialer og gammelt konservativt med det nye ultramoderne

LES OGSÅ: Er dette den mest harry SUV-en?

Skal i produksjon

Og tross negative kommentarer om utseendet: Interessen for bilen skal ha vært overveldende helt fra starten. Det blir stadig flere seriøst rike mennesker i verden – og de ønsker å kjøre rundt i noe som bare de færreste har råd til.

Bentley-sjef Wolfgang Schreiber bekrefter nå at bilen skal i produksjon og at den skal være her om rundt tre år.

Bentley har ikke sagt noe som helst om hva den skal koste. Det eneste vi vet er at dette kommer til å bli en særdeles eksklusiv bil – med dertil matchende prislapp.

LES OGSÅ: Verdens mest eksklusive bilbutikk

Større familielikhet

Schreiber understreker også at designet vil bli vesentlig endret, det skal særlig dreie seg om fronten og hekken. Men interiøret – som skal ha fått tommelen opp hos svært mange potensielle kunder – kan bli relativt uforandret.

Målsettingen skal være at SUV-en får større familielikhet med Bentleys øvrige modeller, i det ligger det sannsynligvis også at den vil bli mer sporty i produksjonsklar utgave.

Neppe det verste baksetet å sitte i dette...
Neppe det verste baksetet å sitte i dette...

LES OGSÅ: Denne SUV-en skal bare lages i 50 eksemplarer

Deler med Audi og Porsche

Bentley eies av Volkswagen-konsernet og de drar veksel på felles utviklingsressurser også for denne bilen.

Den nye SUV-en vil under skallet ha veldig mye til felles med neste generasjon Audi Q7 og Porsche Cayenne.

Men for Bentley vil det naturligvis være viktig at det endelige resultatet framstår som noe helt annet enn disse to modellene.

LES OGSÅ: Hva skal vi kalle dette, da?

Bakfra må det vel kunne sies at EXP 9 F ikke byr på den helt store wow-faktoren. Her er det mer klassiske og tradisjonelle linjer.
Bakfra må det vel kunne sies at EXP 9 F ikke byr på den helt store wow-faktoren. Her er det mer klassiske og tradisjonelle linjer.

LES OGSÅ: Se hvem som skal lage stasjonsvogn