Bentley EXP 9 F: Er den rett og slett for stygg?

Sjefene skal ha fått en ubehagelig overraskelse... Hva synes du?

Bentley overrasket stort med designet på sitt nye SUV konsept. Men dette blir neppe sluttresultatet.
Bentley overrasket stort med designet på sitt nye SUV konsept. Men dette blir neppe sluttresultatet.
Det er bare et sted i hele verden hvor de lager slike bilinteriør   nemlig i England. Har kombineres det ypperste av materialer og gammelt konservativt med det nye ultramoderne
Det er bare et sted i hele verden hvor de lager slike bilinteriør nemlig i England. Har kombineres det ypperste av materialer og gammelt konservativt med det nye ultramoderne

Det er ikke hver dag Bentley viser en helt ny bil – og når den nye modellen er noe så spesielt fra dette merket som en SUV, er det klart oppmerksomheten blir stor.

Konseptbilen EXP 9 F debuterte på bilutstillingen i Genève i forrige uke. Den fikk en litt annen mottakelse enn det Bentley-sjefene nok hadde håpet på.

Del med Facebook-vennene dine

Kunne de våge dette?

Kritikken mot det meget spesielle designet har nemlig vært massiv – fra de fleste kanter.

"Verdens styggeste SUV" og "hva i alle dager har de tenkt på" er bare to av karakteristikkene vi har fanget opp på utenlandske bilnettsteder.

Dermed gikk det heller ikke veldig lang tid før ryktene begynte å gå, kunne Bentley virkelig våge dette?

LES OGSÅ: Hva skal vi kalle dette, da?

Mer tradisjonell SUV

Og ganske riktig. Engelske What Car? skriver nå at Bentley skal endre på bilen. De siterer en ikke navngitt kilde innenfor Bentley som sier at designet er litt for voldsomt og at man er i gang med et alternativ.

Ifølge kilden skal den re-designede EXp 9 F-en få mer tradisjonelle SUV-proporsjoner og ha lavere retro-faktor. Det spesielle frontlykt-arrangementet skal beholdes, men gjøres mindre og flyttes innover.

Neppe det verste baksetet å sitte i dette...
Neppe det verste baksetet å sitte i dette...

LES OGSÅ: Se hvem som skal lage stasjonsvogn

Klar i 2015

Samtidig er det klart at europeisk smak ikke veier så veldig tungt i denne sammenhengen. Bentley skal skreddersy bil mot markeder som Kina, Russland og Midtøsten.

Offisielt er dette foreløpig bare en konseptbil, men det er liten tvil om at den kommer til å gå i produksjon. De første bilene skal være klare i 2015 og dette blir eksklusive saker. Produksjonsmålet er bare 25. 000 eksemplarer i løpet av hele levetiden til modellen.

Så blir det spennende å se hvordan Bentley-SUV-en vil se ut neste gang de kommer med den til en bilutstilling!

Hva mener du? Gi din stemme under: