Denne Porschen var nylig på testkjøring på norske vinterveier. Snart er den klar for markedet - og blir dermed en av de mest praktiske modellene i sortimentet til den tyske bilprodusenten. Foto: 
Denne Porschen var nylig på testkjøring på norske vinterveier. Snart er den klar for markedet - og blir dermed en av de mest praktiske modellene i sortimentet til den tyske bilprodusenten. Foto:  Foto: Bengt Steinar Nordbakk

Bengt fikk tips – og sikret seg et ekte scoop

Her er millionbilen på test nord i Trøndelag.

Januar betyr at det er full fart med vintertester for verdens bilprodusenter.

Mange av dem tester bilene sine langt nord i Sverige, og noen ganger stikker testbilene også innom Norge.

Det skjedde forleden – og da var Bengt Steinar Nordbakk (44) kjapt ute og sikret seg bilder av en svært eksklusiv bilmodell som snart kommer på markedet.

Bengt Steinar bor i Lierne, langt nord i Trøndelag. Og det var her det eksklusive Porsche-følget dukket opp:

Vanskelige arbeidsforhold

– Jeg fikk melding om at det var observert tre Porscher som hadde tatt av fra E6 ved Grong, og kjørte riksveg 74 i retning Lierne. Jeg ventet i Nordli sentrum på bilene, og skjønte at disse skulle videre mot testbanen i Arvidsjaur i Nord-Sverige, forteller Bengt Steinar.

– Bilene kom og jeg begynte å ta bilder. Den første var en Panamera, med kamuflasje bak og på siden av bilen. Så var det to Porsche Cayenne som var med som følgebiler. De tre kjørte så videre til Gäddede i Sverige, forteller fotografen som ikke akkurat hadde perfekte arbeidsforhold, med regn, hard vind og lite dagslys.

Under kamuflasjen skjuler det seg en stasjonsvogn-hekk. På en Porsche! Foto: Bengt Steinar Nordbakk 
Under kamuflasjen skjuler det seg en stasjonsvogn-hekk. På en Porsche! Foto: Bengt Steinar Nordbakk 

Les vår test av Panamera her

Flinke til å tipse

Bengt Steinar er ivrig fotograf og har sendt oss bilder av kamuflerte testbiler også tidligere.

– Ja, bilinteressen er veldig stor og jeg følger selvsagt med på det som skjer i bransjen. Innbyggerne i Lierne er veldig flink til å tipse når det dukker opp kamuflerte eller spesielle biler her i området, og det setter jeg veldig stor pris på, sier han.m

Bilen han knipset denne gangen er kommende Porsche Panamera stasjonsvogn. Ja, du leste riktig: En vaskeekte stasjonsvogn – fra Porsche! Skjønt, de vil naturligvis gi den et mer sexy navn: Sport Turismo.

Slik ser konseptbilen til Porsche ut. Når de lager stasjonsvogn, er det selvsagt med sterkt skrånende C-stolper. SÅ viktig er ikke plasshensynet, at det kan gå foran design.
Slik ser konseptbilen til Porsche ut. Når de lager stasjonsvogn, er det selvsagt med sterkt skrånende C-stolper. SÅ viktig er ikke plasshensynet, at det kan gå foran design.

Drømmebilen har tapt seg over 1,6 millioner kroner

Kostbare saker

Vi har allerede sett konseptbilen, og nå er produksjonsmodellen ikke så langt unna, heller. Trolig kommer den på markedet i løpet av sommeren eller tidlig høst. Her er altså Porsche helt i innspurten på testingen.

Skal du ha Porsche med denne hekken, ja da er det bare å bla opp!
Skal du ha Porsche med denne hekken, ja da er det bare å bla opp!

Selv om den altså har fått folie for å skjule deler av designet, er det ikke vanskelig å se at dette kommer til å bli veldig likt konseptbilen du kan se bilder av i denne saken.

Dette blir en stasjonsvogn for de med godt over middels økonomi. Det er nok grunn til å vente startpris på godt over en million kroner.

Markedet for millionbiler blir stadig større og disse kundene vil gjerne ha noe som skiller seg ut. Det er det nok all grunn til å vente at Panamera Sport Turismo vil gjøre. Mer sexy stasjonsvogn enn dette skal du nok lete lenge etter, er vår mening om saken!

Her tester Broom Porsche – i 318 km/t!