Det er fullt mulig å komme seg på sjøen for 200 000 kroner!  Her får du tre forskjellige eksempler på gode bruktbåter til den prisen. Illustrasjonsbilde: Skibsplast 655 Selected.
Det er fullt mulig å komme seg på sjøen for 200 000 kroner! Her får du tre forskjellige eksempler på gode bruktbåter til den prisen. Illustrasjonsbilde: Skibsplast 655 Selected.

Båtdrømmen koster mindre enn du tror

Vi gikk på jakt - se hva vi fant til 200.000 kroner!

Endelig kom finværet og varmen over store deler av vårt langstrakte land.

Og like sikkert som amen i kirka – så trekkes vi mennesker mot sjøen når himmelen er blå, sola skinner og kvikksølvet i termometeret kryper oppover.

Må ikke være dyrt

Det er noe med bølger, blinkende vann og lukten av tang og tare. Men hvorfor nøye seg med å være ved sjøen, når du kan være sjøen?

Forskjellen er nemlig stor. Og en god og solid båt for å komme seg utpå behøver ikke å koste verken skjorta eller jakka - eller redningsvesten for den saks skyld.

Vi har vært på båjakt med utgangspunkt i det vi vet mange tar seg råd til når de skal ha en fin båt: 200.000 kroner. Her er det vi fant:

Del med Facebook-vennene dine

Askeladden Excel 525. 2007 Kr. 185 000,-

Askeladden-525 (Foto: Faksimile fra finn.no)
Askeladden-525 (Foto: Faksimile fra finn.no)

Se hele annonsen her:

Dette er en tøffing i den populære 5-meters klassen for Skjærgårdsjeeper. Perfekt for fisketurer, moro på vannet i form av vannski og tube, badeturer og litt lengre transportetapper, for eksempel ut til holmer og skjær for en bade- piknik alene i en fin vik.

Med 100 hk 4-takt utenbordsmotor, gjør den nesten 40 knop. så du kommer deg fort av sted også. Den har fast drivstofftank på 90 liter, den har sitteplass til syv og ryggen på førersetet kan vippes over slik at man får en sosial sittegruppe bakerst med plass til fire.

Videre er det raust med stueplass og den har et eget rom for oppbevaring av vannski. Om man skal sette fingeren på noe – så er det at fribordet er litt lavt i forhold til noen av konkurrentene. Men alt i alt er dette en prefekt allrounder for morsomme, fartsfylte og sporty dager på sjøen. På denne båten følger det også med tilhenger så den er lett å både frakte / sjøsette hvor som helst - og sette i opplag når den tid kommer.

LES OGSÅ: Vil fjerne hk-avgiften på båtmotorer:


Polar 770 Snekke. 1986 Kr. 210 000,-

Polar-770 (Foto: Faksimile fra finn.no)
Polar-770 (Foto: Faksimile fra finn.no)

Se hele annonsen her:

Polar 770 er en norskbygget, tradisjonell og romslig tursnekke med fast køyeplass for tre personer, henholdsvis to i hovedkøya og en i stikkøya under dekk. I tillegg kan man enkelt rigge til en køye under kalesjen på uteplassen. Dette er en voluminøs 25-foter, med mye plass både under og over dekk. Viktig for mange er nok også den sosiale uteplassen hvor det er en romslig U-sofa og bysse. Dette er en aldeles utmerket turbåt for fire personer, eller for et par på en ukes ferietur langs kysten.

Alf Jensen er konstruktør og mannen bak den solide båten med det gode skroget. Denne har fått mye skryt for sine gode sjøegenskaper. Marsjfarten ligger med riktig motorisering – slik som denne båten har – på rundt 15 knop.

Den populære snekka ble produsert mellom 1977 og 2010.

Kjært barn har mange navn og som mange andre båter finnes den med et utall navn. Polar 770 finnes også som: Polar 25 (1977-1983). Polar 770 (1983-1992) Fjord Touring (1992-1993) og til slutt Nor Sea 770 (1993-2010)

Fem familievennlige snekker:

Skibsplast 655 Select, 1999. Kr. 198 000,-

Skibsplast-655 (Foto: Faksimile fra finn.no)
Skibsplast-655 (Foto: Faksimile fra finn.no)

Se hele annonsen her:

Skibsplast er en annen båtklassiker fra norske farvann. Denne kombinerer egenskapene fra begge båtene over i en linjelekker innpakning på 21 fot.

Du får en del av fartsressursene og lekenheten som finnes i skjærgårdsjeepen, og du har som på Polarsnekka mulighet til tak over hodet om det skulle komme en regnbyge. Under dekk finner du god soveplass til to om en helgetur står på ønskelisten. En liten pantry med vask og kokemuligheter finnes også.

Innredningen i denne 21-foteren er praktisk og gjør at båten føles større enn den strengt tatt er. Båten ser ikke bare linjelekker ut men har også et lett planende skrog som i sin tur igjen er gunstig for drivstofføkonomien.

655-en er heller ikke større enn at den kan fraktes på tilhenger. For 198.000 kroner blir den din.

LES OGSÅ: Bruktbåten ble 80 millioner kroner billigere: