Båt: Ta opp konkurransen med Kaptein Sabeltann!

Sjørøverskip til salgs – klar for å borde?

Det er ikke småtteri, piratskipet som nå ligger til salgs på finn.no. Her får du blant annet 16 lugarer med soveplass til tre, eget skattekammer, en rekke morsomme piratdukker og restaurant. Prisantydningen er 10,5 millioner kroner.
Det er ikke småtteri, piratskipet som nå ligger til salgs på finn.no. Her får du blant annet 16 lugarer med soveplass til tre, eget skattekammer, en rekke morsomme piratdukker og restaurant. Prisantydningen er 10,5 millioner kroner.

Det er noe spesielt med sjørøverskip. Som barn blir en fascinert av historier og eventyr fra de syv hav – og piratene som kjempet mot både sjømonster og stormfullt hav.

Her hjemme har vi dessuten fått et spesielt forhold til Kaptein Sabeltann – med base i Kristiansand. Som plyndrer og røver, til stormende jubel fra barna som ser på.

Men nå kan den norske piratkongen få konkurranse ...

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: Båtdrømmen koster mindre enn du tror

Denne karen er ikke til å krangle med ...
Denne karen er ikke til å krangle med ...

Populære sjørøvere

Egentlig har vel aldri sjørøvere vært mer i vinden enn de siste årene. På kino har suksessen rundt Pirates of the Caribbean vært formidabel – verden rundt.

Captain Sparrow appellerer dessuten ikke bare til barn og ungdom – selv voksne koser seg med den vimsete sjørøveren i Johnny Depps skikkelse.

Men hvorfor nøye seg med å se på kino – når det plutselig dukker opp en mulighet for å at du kan få et helt eget sjørøverskip.

Akkurat det var det faktisk finske Karl Lindroos tenkte, da han snublet over en båt som hadde fungert som et flytende hotell i Stockholm.

Lindroos, som har bodd flere år i USA, er så glad i Captain Sparrow og co. at han kjøpte båten og bygde den helt om – til ei skikkelig sjørøverskute. Den omfattende ombyggingen tok to år.

LES OGSÅ: – Hvor stor båt kan vi dra på hengeren?

Hollywood

Nå bys det på 16 familierom, alle med tre sengeplasser, i tillegg er det restaurant, bar, badstu, aktivitetsrom, utstillingskabinett og diverse utstyr.

Men best av alt er kanskje at du får et skattekammer med på kjøpet! Og skutas kaptein har naturligvis en egen, og spesielt flott lugar.

I tillegg er det en rekke naturtro dukker av pirater i ulike roller – laget av samme firma som sto bak rekvisitter i Pirates of the Carribean-filmene og andre Hollywood-filmer.

Det er ei stor sjørøverskute som nå kan bli din.
Det er ei stor sjørøverskute som nå kan bli din.

LES OGSÅ: – Vakker båt behøver ikke å koste skjorta

150 tonn

Skuta står for øyeblikket i Kokkola i Finland. Det ble totalrenovert mellom 2009–11.

Selve båten ble laget i 1975. Den har ingen motor, men kan lett bli tauet dit kjøper måtte ønske. Den krever bare 60–70 cm vanndybde. Det til tross for at den veier 150 tonn – er rundt 40 meter lang, sju meter bred og har master som strekker seg 25 meter opp i lufta.

Det har dessuten flat bunn, slik at det kan stå på land, om du skulle være av typen som ikke er så veldig glad i bølgeskvulp.

Gullgruve?

Annonsøren avslutter med å love at dette er rene gullgruven om den brukes på riktig måte.

– Og hvordan har interessen vært?

– Vi har hatt interesse fra hele Europa, inkludert Norge. Fem-seks av henvendelsene, blant annet en fra Bergen og en fra Oslo, betrakter jeg som seriøse. Og jeg kan love at om noen som ringer basert på å ha lest denne saken hos dere på Broom, så skal de få et betydelig prisavslag.

Dermed skulle det vel egentlig bare være å realisere piratdrømmen?

Klikk her for å se hele annonsen

Dette er respesjonsområdet.
Dette er respesjonsområdet.

LES OGSÅ: Reverie: Nå har den blitt 80 millioner kroner billigere