B-klasse: Her er den nye bestselger-Mercedesen

Og den er ikke langt unna. Se spionbildene:

Mercedes B klasse side (Foto: Scoopy)
Mercedes B klasse side (Foto: Scoopy)

B-klasse har vært en stor suksess for Mercedes i Norge, til tross for at den av mange ikke helt har blitt regnet som en "ekte" Mercedes.

B-klasse har appellert til en kjøpegruppe som har ønsket seg en praktisk og rommelig bil, uten at de utvendige målene behøver å bli altfor store. Dessuten har den vært relativt prisgunstig – i alle fall så lenge du har unngått de største motorene.

Rimeligere å produsere

Bilen ble lansert i 2005 og dermed er det nå på tide med en oppfølger. Disse bildene har Brooms tyske spionfotobyrå Scoopy nettopp knipset, de viser B-klasse som gjennomgår de siste testene før bilen skal være klart til visning første gang.

Denne gangen går Mercedes for en enklere konstruksjon enn på første generasjon. Dermed er det ut med det doble gulvet, også kalt sandwichgulv. Dermed kan bilen gjøres litt lavere, uten at det går ut over den innvendige plassen. Det gjør også at B-klasse blir rimeligere å produsere.

LES OGSÅ: Nå blir det tryggere å kjøpe Mercedes

Mercedes-B-klasse-bak-side (Foto: Scoopy)
Mercedes-B-klasse-bak-side (Foto: Scoopy)

I strupen på Golf

Neste generasjon A-klasse skal for øvrig gjøre det sammen, disse bilene skal fortsatt dele samme plattform. I tillegg skal Mercedes komme med en sedan og en liten SUV med utgangspunkt i denne.

Ryktene hjemme i Tyskland går på at den neste B-klassen skal gå rett i strupen på VW Golf, bli litt mindre flerbruksbil og litt mer sporty. Dermed skal den også henvende seg til en yngre kjøpegruppe enn de som i dag velger B-klasse.

LES OGSÅ: Dette er Norges mest populære bruktbil

Renault-motorer

Under panseret på de minste utgavene vil vi finne Renault-motorer. Mercedes skal angivelig bruke hele tre bensinmotorer fra den franske bilprodusenten, det er snakk om 1,2, 1,4 og 1,8 liter. I tillegg kommer en 1,8-liters diesel.

De større motoralternativene skal Mercedes selv ta seg av.

Bilen skal være klar i løpet av høsten 2011. Den vil også komme som plug in-hybrid og i elektrisk utgave.

Mercedes-B-klasse-forfra (Foto: Scoopy)
Mercedes-B-klasse-forfra (Foto: Scoopy)

Spare-Merca: Les testen på dagens B-klasse her: