Avslørt: Norges mest solgte bil 2011

Designskisser hinter mot neste Volkswagens nye Passat. Din neste bil?

Passat oppslag
Passat oppslag

Det ryktes at neste generasjon Volkswagen Passat skal vises under årets bilutstilling i Paris til høsten.

Hvis disse ryktene er sanne, er det mye som tyder på at den nye Passaten bør komme i salg helt mot slutten av 2010. Sedan og stasjonsvogn ventes å bli lansert samtidig.

Da ligger det an til en ny bestselger i Norge. Dagens modell gjør det usedvanlig bra selv om den begynner å trekke på årene. Helt ny Passat betyr sannsynligvis topp-plassering - og at den tar innersvingen på både Avensis og konsernbror Golf.

Les her om drømmebilen til Passat-pris!

Beholder chassiskomponenter

Disse skissene er av en sedan på Passat-størrelse som bare skal selges i USA. Derfor vil det være ulikheter i forhold til den Passaten vi kan kjøpe, men samtidig blir det mange fellestrekk.

Brooms kontakter mener å vite at den nye Passaten kommer til å beholde mye av chassiset fra den eksisterende modellen - og at det sånn sett dreier seg om en meget omfattende facelift mer enn en helt ny modell.

Det samsvarer bra med Volkswagens strategi, der den nye Golf (Golf VI) deler veldig mye mekanikk med forrige modell (Golf V), og også det modellbyttet har blitt sett på som en stor facelift.

LES OGSÅ: Denne knuser konkurrentene

Passat 2
Passat 2

Passat med hybrid?

Motorutvalget ventes å bli omfattende. I Norge vil vi antagelig få alt fra 1,2-liters bensinmotor med turbo, til større turbodieseler.

Nye Passat er ventet å sette ny klasse-rekord når det gjelder standardutstyr.

Volkswagen har jo vært en uoffisiell motstander av hybridteknologi, og har heller valgt å satse på gjerrige turbodieseler under fanen "BlueMotion." Det ventes heller ikke noen hybrid til 2011-modellen av Passat.

Men når en helt ny Passat kommer i 2015 - så er det i følge ryktene vi har snappet opp også planlagt en hybridløsning. Tiden vil vise!

Les mer om Passat her