Bilen til høyre på bildet er trolig en forsiktig ansiktsløftet Mercedes S-klasse – altså selve flaggskipet til den tyske premiubilprodusenten. Den ventes å komme på markedet i løpet av høsten.
Bilen til høyre på bildet er trolig en forsiktig ansiktsløftet Mercedes S-klasse – altså selve flaggskipet til den tyske premiubilprodusenten. Den ventes å komme på markedet i løpet av høsten.

Avslørt: Her tester Mercedes nye luksusbiler i Norge

Se hva som dukket opp på Shell i Narvik.

Det er mange bilprodusenter som vintertester nye modeller i Norge om dagen. Det rett og slett hagler inn med bilder av biler som er dekket til av kamuflasjefolie til oss i Broom.

Målet med folien er naturligvis at en ikke skal røpe designet på bilen før den er helt klar.

Det er imidlertid ingen tvil om at biler som ser slik ut tiltrekker seg mye oppmerksomhet. Lars-Petter fra Narvik, oppdaget et følge med Mercedes-biler, og rakk å ta noen bilder før bilene forsvant.

– De reagerte ikke da jeg tok bilder, men det var tydelig at de la merke til det, forteller Hillestad.

Disse klarte ikke å lure seg unna kameralinsene

Flere modeller

Han har selv hatt Mercedes tidligere, og tror det var flere nye modeller i følget.

– For meg så det ut som S-, C- og E-klasse, i tillegg til den med Zebra-stripene, som trolig er GLA.

Det tror vi er en ganske korrekt oppsummering. Sistnevnte er Mercedes "baby-SUV" – som om ikke alt for lenge skal komme i en helt ny generasjon.

Broom først i Europa til å teste kamuflert SUV-nyhet

Dette er trolig nye A-klasse, eller kompakt-SUVen GLA.
Dette er trolig nye A-klasse, eller kompakt-SUVen GLA.

Nylig faceliftet

Det er ikke lenge siden vi fikk en facelift av GLA. Endringene er såpass små at du skal følge godt med for å se forskjell. Men nye lykter og grill er blant områdene det har skjedd forsiktige endringer.

Den helt nye generasjonen er ventet å komme på markedet i 2019 – og skal naturlig nok basere seg på andre generasjon A-klasse.

Ny stjerne-SUV utsolgt på én dag!

Innstegsmodell

GLA er altså innstegsmodellen i SUV-utvalget til Mercedes, og det ventes den å fortsette å være når den nye kommer på markedet. Så langt vi vet, foreligger det i alle fall ingen planer om en mindre crossover i umiddelbar framtid.

Bildene vi har her, indikerer at det neppe blir de helt store endringene på design. De største nyhetene skjer på innsiden, i form av utstyr, motorisering og interiør.

Ny A-klasse kommer først, den er ventet i 2018.

Mercedes: Skiftet navn på flere modeller

Grillen er av typen som kan 'lukkes', noe som bidrar til lavere luftmotstand.
Grillen er av typen som kan "lukkes", noe som bidrar til lavere luftmotstand.

Luksusbiler

I følget til Mercedes i Narvik var det også en rekke større biler, deriblant det som trolig er en facelift av selve flaggskipet: S-klasse. Flere forskjellige utgaver av denne var med på testturen nordover.

Faceliftet versjon er ventet å komme på markedet neste år.

Her blir det som vanlig flere nyvinninger når det kommer til utstyr og teknologi. Blant annet skal den bli enda mer selvkjørende og tryggere enn E-klasse.

Dette er et kupp - takket være norske avgifter

Digitale lys

Digitale lys er også på plass i den fornyede S-klassen. Her brukes en ny teknikk, med flere millioner microspeil, som skal gi ekstremt godt lys.

Her skal teknologien nå bli så avansert at den kan lyse opp alt bortsett fra ansiktet på en fotgjenger. På den måten får en full oversikt, uten å blende noe.

Når det gjelder motorisering, ryktes det at enda mer fokus på hybrid drivlinje blir viktig.

Slik giret Mercedes opp til SUV-krig