Illustrasjonsfoto: ta.no/ANB
Illustrasjonsfoto: ta.no/ANB

Avslørt av GPS-en

Dette hadde ikke tyveribanden tenkt på...

Tre litauere hadde en forkjærlighet for navigasjonssystemene i nyere biler da de farta rundt på Østlandet og Sørlandet i sommer. På en GPS i mennenes leilighet fant politiet adressene til samtlige bilforretninger som ble rammet av innbrudd. Det skriver ta.no.

De tre mennene fra Litauen er henholdsvis 20, 30 og 40 år gamle.

Nedre Telemark tingrett har dømt de tre for et omfattende tyveri- og innbruddsraid i Sør-Norge og Østlandet.

Operasjon Grenseløs

20-åringen er dømt til ett års ubetinget fengsel, mens 30-åringen og 40-åringen begge er dømt til ett år og fire måneders ubetinget fengsel. Alle tre kan trekke fra 162 dager som de alllerede har sittet i varetekt.

Litauerne ble avslørt av politifolkene i Operasjon Grenseløs, som jobber på tvers av fylkesgrensene mot utenlandske kriminelle.

Adresser til bilforretninger

De tre er dømt for en rekke forhold som skjedde fra mai til juni i år.

Felles for tyveriene og innbruddene er at en eller flere av mennenes mobiltelefoner har slått inn på basestasjoner nær åstedet i tidsrommet da innbruddet ble begått.

På en GPS som ble funnet i mennenes leilighet, fant politiet adressene til samtlige av de innbruddsrammede bilforretningene.

Flere søk

I mennenes leilighet ble det også funnet en stjålet pc. Lagrede filer viste at det var gjort flere søk etter bilforhandlere på Østlandet og Sørlandet.

De tre litauerne, som ble pågrepet 9. juni i en leilighet de leide i Skien, nekta straffskyld da saken var oppe i retten. Alle tre forklarte at de var kommet til Norge for å jobbe. Men de kunne ikke oppgi noen arbeidsgivere eller steder hvor de hadde jobba.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ta.no - her:

LES OGSÅ: Druknet etter at GPS-en ledet dem ut i innsjø