Autoindex: Lexus til topps i stor kundeundersøkelse

18.800 norske bileiere har talt - hvordan kommer ditt merke ut?

Lexus har de mest fornøyde eierne   igjen. Dette er nye GS, en bil som konkurrerer mot blant andre BMW 5 serie og Audi A6.
Lexus har de mest fornøyde eierne igjen. Dette er nye GS, en bil som konkurrerer mot blant andre BMW 5 serie og Audi A6.

AutoIndex 2013 er undersøkelsen hvor mer enn 18.800 norske bileiere har gitt sin mening om bil og bilhold. De har svart på en rekke spørsmål innen fire kategorier: Bilmerket, forhandleren, verkstedet – og lojalitet. Bilene som er omfattet, er registrert i perioden 2006-2012.

Resultatene fra årets undersøkelse er akkurat klare og viser at det neppe var tilfeldig at nykommeren Lexus vant i fjor. De går nemlig til topps igjen i år.

Del med Facebook.-vennene dine

Klarere margin

Da Lexus vant i fjor, var det med høyest samlet poengsum noensinne. De vant også samtlige underkategorier - det hadde aldri skjedd før,

Nå gjentar de dette, med enda klarere margin enn i 2012.

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyd med bilen sin

Verdsetter høyt

I Norge selger Lexus primært hybridbiler, og kundene bekrefter at de er mest fornøyd av alle med disse bilene.

- På vegne av alle medarbeidere i Lexus-organisasjonen vil jeg takke for kundenes tillit og lojalitet til oss. At kundene igjen plasserer Lexus som soleklar vinner i bransjens mest omfattende og prestisjefylte undersøkelse betyr utrolig mye for hele organisasjonen. Dette er en pris vi verdsetter høyt, sier Lexus-sjef Jan Christian Holm, i en pressemelding.

Viktig volummodell

Lexus har vært i Norge i mange år, men et begrenset (og eksklusivt) modellutvalg har gjort salget relativt marginalt.

Introduksjonen av Golfklasse-bilen CT 200h ga imidlertid Lexus en viktig volummodell. Nå er en ny utgave av mellomklassebilen IS også snart klar - og Lexus har også kompakt-SUV på gang.

Mye på gang - les mer om Lexus-planene her:

Bruke tid på kundene

- Vi har store ambisjoner framover, og skal lansere flere nye hybridmodeller. Selv om vi blir større og selger flere biler, skal kundene likevel oppleve en annerledes kundebehandling hos oss. Det skal fortsatt brukes mye tid og ressurser på hver kunde.

- Dette er en svært viktig del av vår totale merkevareopplevelse, og resultatene i AutoIndex beviser at kundene verdsetter den opplevelsen de får hos våre forhandlere. Vi skal gjøre vårt beste for at våre kunder utnevner Lexus til beste bilmerke også i fremtiden, lover Jan Christian Holm.

Alt om Lexus på broom.no – klikk her:

Status quo

BMW beholder andreplassen fra i fjor, det er også veldig stabilt blant de øvrige som er inne på topp 10.

Audi holder tredjeplassen, Toyota står i ro på fjerde - og Mercedes er igjen på femteplass. Også Subaru beholder sin plassering, på sjetteplass.

Renault på topp 10

Volvo klatrer imidlertid en plass på årest resultatliste, fra åttende til syvendeplass. På plass åtte finner vi Honda, opp fra tiendeplass i fjor.

På niende finner vi Skoda, som faller fra syvendeplass i fjor. Og på nummer 10 i år er Renault, opp en plass fra i fjor.

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyd med bilene sine

Slik gikk det i Autoindex 2013 - og i 2012

tabell-autoindex
tabell-autoindex

Tabell fra Autoindex 2013

Vi kommer tilbake med mer om AutoIndex 2013.

Vi ble imponert – les testen av CT200h her:

Sitter du bak dette rattet - da er du sannsynligvis en svært fornøyd bileier.
Sitter du bak dette rattet - da er du sannsynligvis en svært fornøyd bileier.

LES OGSÅ: Kanskje er dette verdens beste bil