Audi TT blir ny og lekker til sommeren

Etter fire år er det tid for en liten makeover på Audis lekkerbisken.

PS TT facelift tak
PS TT facelift tak

Andre generasjon Audi TT kom på markedet i 2006 og nå har den fått litt kosmetisk kirurgi i tide før sommeren.

Dessuten har det skjedd ting under panseret - noe som gir både mer krefter og mindre forbruk.

TT til 100 000 kroner? Les mer her

Råskinn

Den største motornyheten er den nye 2.0 TFSI-motoren hvor antallet hestekrefter er økt til 211, samtidig som forbruket er redusert med 14 prosent til 0,66 liter per mil. Med quattro firehjulsdrift og S tronic girkasse akselererer Audi TT 2.0 TFSI fra 0 til 100 km/t på 5,6 sekunder.

For tregt? Da kan du heller kjøpe TT RS. Med fem sylindre og 340 Hk er Audi det sportsbilen i TT-familien. Tidligere har toppmodellen kun vært tilgjengelig med manuell girkasse, men senere i år kan også Audi TT RS leveres med automatgirkassen S tronic. Råskinnet vil da gjøre unna 0 til 100 km/t på 4,4 sekunder.

Les mer om TT i Brooms nybilguide - klikk her

Kommer i juni

Men det er altså ikke bare under panseret det har skjedd ting. TT-designet har fått en forsiktig finpuss med blant annet nye frontlykter og sort, høyglanset grill. LED-kjørelys er nå tilgjengelig på alle TT-utgavene. Det er også endel mindre endringer i interiøret.

"Nye" TT kommer til Norge i juni, det er foreløpig ikke klart prisene blir justert i forhold til dagens nivå. TT starter i dag på 414 800 kroner for 1,8 TFSI på 160 hk.

LES OGSÅ: Sportsbil til lavpris

PS-TT-facelift-cab
PS-TT-facelift-cab