Audi S7: Byttet ut kake med Audi-råskinn

Brooms Vegard Johnsen er akkurat nå i Tyskland og kjører heftig Audi. Les førsteinntrykket:

Ikke verst å feire bursdag på denne måten! Brooms Vegard Møller Johnsen er akkurat nå i Tyskland og kjører heftige Audier.
Ikke verst å feire bursdag på denne måten! Brooms Vegard Møller Johnsen er akkurat nå i Tyskland og kjører heftige Audier.

I dag skulle det egentlig vært bursdagsselskap i Broom redaksjonen. Men når bursdagsbarnet stikker av til Tyskland på jobb - da ramler også grunnen til å kjøpe kake litt bort for oss andre.

Men hva er det som har lokket redaksjonssjef Vegard avgårde på dagstur til Tyskland? Det må vi finne ut av.

ring ring:

Heftige Audier

- Hallo Knut, ringer du for å gratulere meg med dagen?

- Ja, det også. Pluss at jeg tenkte å få høre litt hvordan du feirer dagen uten oss...

- He, he. Jo, det gjør jeg med noen seriøst heftige Audier! Kan man få det bedre på bursdagen? Jeg sliter litt med å komme på veldig mange andre ting jeg ville gjort i stedet.

Her står S-ene på rekke og rad - klare til prøvekjøring!
Her står S-ene på rekke og rad - klare til prøvekjøring!

Alt om Audi på broom.no - klikk her:

Oppe halv fem

- Men du rakk kanskje kake før du dro?

- Nei, det kan jeg love at jeg ikke gjorde. Jeg var oppe halv fem i dag for å rekke flyet, så det ble ikke mye kake på sengen i dag.

- Jeg listet meg opp og suste avgårde til flyplassen. Er ikke hjemme før ett i natt heller, så dette blir nok bursdagen uten slike ting. Men som du skjønner: Det gjør ingen ting!

LES OGSÅ: Audi-tidsmaskin fra 1976

Ikke spark i ryggen

- Ja, fortell litt!

- Jo, jeg er altså i München og på lanseringen av tre nye Audi-modeller. S6 sedan, S6 Avant og S7. Foreløpig har jeg bare rukket å kjøre S7, de andre kommer senere. De nye S-modellene har samme motor, nemlig Audis 4-liters TFSI med dobbel turbo og 420 hestekrefter. Og når du putter et sånt kraftverk inn i noen relativt "vanlige" familiebiler, er det klart at det går noe helt voldsomt.

- S6 sedan er faktisk den kjappeste, den bruker 4,6 sekunder på 0-100 km/t. Så er det ett tidel mer på Avant og S7. Men vi kan leve med det tidelet... I praksis er det herlig kraftoverskudd. Jeg hadde kanskje ventet mer av et spark i ryggen når jeg tråkker gassen i bånn. Men dette er kultiverte saker. Det bare dundrer avgårde, helt uanstrengt og veldig stille.

Del med Facebook-vennene dine

220 km/t

- Har du fått testet skikkelig ennå?

- Jepp! Først fikk jeg forklart teknikk og diverse annet av en mann med det treffende navnet Benjamin König. Så var det å kjøre avgårde og lete etter nærmeste Autobahn.

Mye trafikk her, så det tok en stund. Men endelig kom det en åpning, full gass i fem sekunder - og så sto speedometeret jaggu på 220 km/t. Det var den første forsmaken. Dette er virkelig en helt utrolig motorveibil, og det hjelper selvfølgelig med fri fart også!

SE OGSÅ: De jager test-BMW-en på Autobahn

Svingete småveier

- Ja, ikke heeelt det samme som pendlerveien din fra Åmot til Oslo?

- Ikke akkurat, he he. Jeg har faktisk tenkt tanken på hvordan det hadde vært å bruke denne bilen til pendling der.. Det tror jeg ikke hadde gått særlig bra, for å være helt ærlig. Denne bilen er laget for høye hastigheter og veier som både tåler og tillater det. Det er nesten sånn at støydempingen er FOR bra. Motorlyden er herlig, men den er så godt dempet at jeg gjerne skulle hørt mer!

- Akkurat nå er det en liten pause, men snart bærer det ut på mer svingete småveier. Gleder meg til det, blir spennende å se hvordan de takler forhold som er mer like det vi har i Norge.

620.000 kroner...

- Men før du stikker - hvordan ser S-bilene ut i virkeligheten?

- De er første og fremst diskrete. Du skal helst være kjenner for å vite at dette er noe spesielt. Det handler om små detaljer og noen merker her og der. Veldig i tråd med den litt nedtonede linjen Audi kjører om dagen.

- Helt til slutt: Vet du noe om prisene?

- Ja, S7 skal starte på like under 80.000 Euro.

- Hva, det er jo ikke mer enn... vent litt.. rundt 620.000 kroner???

- Helt riktig. Men det er prisene i Tyskland, FØR norske avgifter. Kan jo gjette at vi minst må gange med to for å få norsk pris. Så selv om jeg har snill kone, blir det vel neppe en sånn i bursdagsgave på meg med det første! Men nå må jeg ut og kjøre, ha det bra så lenge!

Vi kommer tilbake med full test når Vegard er tilbake i Norge igjen.

SE OGSÅ: Han beinflyr etter løpsk bil

Audi S7 er et seriøst råskinn - i diskret innpakning.
Audi S7 er et seriøst råskinn - i diskret innpakning.

Les A7-testen her - rett og slett en suveren bil