Audi S6: Nå tester Audi heftig stasjonsvogn

Råskinn avslørt under testkjøring - får trolig "mindre" motor enn forrige modell.

Audi S6 avant 2012 (Foto: Scoopy)
Audi S6 avant 2012 (Foto: Scoopy)

Nylig var det avduking av Audi A6 Avant. For nordmenn som er så glade i stasjonsvogn, var det en lenge etterlengtet begivenhet.

Men for de som synes standardbilen blir for kjedelig, og som dessuten har en velfylt bankkonto, så er det S6 som gjelder. I alle fall inntil RS-modellen kommer.

LES OGSÅ - Her er Audis nye folke-SUV

Diskret

S6-en er imidlertid ikke langt unna. Nå tester Audi en prototype på Nürburgring. Og selv om den er ”tapetsert” for å skjule detaljene, er det mye som røper hvordan den nye S-modellen blir seende ut. Mer sportslige konturer rundt hele og fire enderør på eksosanlegget er hovedtrekkene.

Trolig blir det også aluminium-speil, en barskere grill enn på de mer folkelige modellene og helt sikkert noen spesielle felger.

Like tydelig styling som BMW og Mercedes gir sine versting-biler blir det nok imidlertid ikke. Audi er regjerende mester i å lage diskrete sportsbiler.

M5-konkurrent

Audi S6 Avant 001 (Foto: Scoopy)
Audi S6 Avant 001 (Foto: Scoopy)

Kraften er ventet å komme fra en V8-er denne gangen. Også Audi går bort fra 10 sylindre – akkurat som BMW gjør med sin nye M5. Men det kan hende at det blir mulig å foreta en trygg forbikjøring eller to uten å måtte planlegge alt for mye på forhånd likevel.

Det er nemlig særdeles lite som tyder på at det blir noe mindre enn de 435 hk som forrige S6 produserte. Snarere er vi trygge på at dette blir et enda råere dyr – som kanskje ender opp rundt 450 hk. Over 500 blir det neppe – da er vi inne på RS-området. Og det blir en helt annen historie.

Så får tiden vise om S6-en kan hamle opp med M5, eller om det må en RS til for å overgå Bayern-konkurrenten.

Del med dine venner på Facebook

Audi S6 Avant 005 (Foto: Scoopy)
Audi S6 Avant 005 (Foto: Scoopy)

LES OGSÅ - Kjøpe brukt A6? Sjekk hva du bør se opp for!