Den ser kanskje ikke helt verst ut   men bak det anonyme skallet er det superkrefter i overflod. En typisk sleeper.
Den ser kanskje ikke helt verst ut men bak det anonyme skallet er det superkrefter i overflod. En typisk sleeper.

Audi S4: Denne har over 1000 hestekrefter

Men det er sannelig ikke lett å se.

Da Audi S4 kom på 1990-tallet, var en regnet for å være en skikkelig spreking. Firehjulstrekk i kombinasjon med enten 5-sylindret turbomotor eller V8-er - med henholdsvis 220 og 300 hk - var nok til å sette seg i respekt sommer som vinter.

Del med dine Facebook-venner

Men det har gått noen år siden lansering - og i dag oppleves ikke originale S4-ene fullt så friske som den gang da.

Det har imidlertid eieren av nettopp denne bilen tatt konsekvensene av. Den er blitt oppjustert og målt til over 1.000 hk/1126 nm!

Da S4 kom, var den styggdyr. Dette eksemplaret fra 1991 kan bli ditt for 251.530. Og da får du en stasjonsvogn naboen garantert ikke har maken til.

Ifølge selger er prisen også langt under byggekostnaden.

LES OGSÅ: Dette er Daniels heftige Audi S4

Blant verdens sterkeste

Dette er en av verdens sterkeste S4 uten bruk av lystgass. Effekten er hentet fram ved å modifisere motoren som står i bilen originalt. Blant grepene som er tatt for å sikre ekstra pulver er mekanisk topp, ny turbo, spesiallagde stålkammer og et fire-rørs 3,5" eksosanlegg.

Bilen leveres også med to turboer og to oppsett - for både E85 og bensin.

Selger påpeker at bilen til tross for sine monsterkrefter, fint kan brukes i det daglige.

LES OGSÅ: Se hvilken storselger som blir fornyet

Veltebur

Bilen er forøvrig bygget slik at den skal se mest mulig original ut. Det er ingen voldsomme stylingsett, spoilere eller motivlakkering her i gården. En ekte sleeper - en bil som ser ganske så standard ut, men som er alt annet.

Innvendig er det imidlertid satt inn et veltebur, som nok kan være fornuftig med denne typen krefter. Dette skal imidlertid kunne fjernes uten at det etterlater merker i interiøret.

Bilen skal være rustfri og ble EU-godkjent i høst. Den er også utstyrt med skinninteriør, klima og et ettermontert stereoanlegg med DVD-spiller og diverse annet snadder.

Klikk for for å se hele annonsen

Mye moro for pengene

Hvis en skulle falle for fristelsen å handle en slik rakett, kan det være greit å ta med i betraktningene at driftssikkerheten ikke nødvendigvis er like god som en vanlige S4. Og en vanlig S4 er heller ikke det mest problemfrie alternativet du kan finne.

Derfor kan det være smart å sette av en "liten" pott til diverse utgifter.

Det som imidlertid kan heves over enhver tvil, er at denne børsa leverer haugevis med moro. Ikke minst om du finner et egnet islagt vann og setter på de medfølgende 16" WRC rallypiggene.

LES OGSÅ: Malins Audi A4 1.8T