Kan vi vente at den kommende SQ5 og RSQ5 får designelementer fra Q5 Custom Consept fra 2009? Foto: Audi
Kan vi vente at den kommende SQ5 og RSQ5 får designelementer fra Q5 Custom Consept fra 2009? Foto: Audi

Audi RSQ5: Dette blir en råskinn-SUV

Audi planlegger ikke mindre enn to råskinn-versjoner av Q5.

Det meste blåser riktig vei for Audi om dagen: Ikke bare selger premiummerket fra Ingolstadt mange biler, de gjør det bra på kvalitetsbarometrene også. Og dessuten er temperaturen høy på ryktebørsen.

Det er ingen ulempe, rykter bygger forventninger og skaper sult i markedet før en modell lanseres. Siste nye er nå at Audi planlegger to versting-modeller av mellom-SUVen Q5. Det melder amerikanske Car and Driver.

Eller egentlig er det snakk om nest-verst og verst: Nemlig to modeller med de smått kompliserte men ganske tøffe navnene SQ5 og RSQ5.

Brukt RS-Audi fra 185 000

Hvor mange hestekrefter?

Hovedspørsmålet er selvsagt hvilke motorer disse bilene vil få.

Frem til i dag har hk-sugne Q5-kjøpere måttet nøye seg med 3,2 FSI som byr på 270 gamp. SQ-modellen – og særlig RSQ-utgaven – blir helt sikkert markant mer potente.

Car and Driver byr ikke på opplysninger om dette, men det er alltid moro å spekulere litt. Franske L'Automobile har tidligere oppgitt at SQ5 vil få en V6 som ved turbohjelp skal gi 333 hestekrefter.

Superutgavene av Q5 blir nok av typen veeeldig lav suv.  Foto: Audi
Superutgavene av Q5 blir nok av typen veeeldig lav suv. Foto: Audi

Ikke så usannsynlig siden dette er samme konfigurasjon som S4 og flere av S5-utgavene. Samme motor skal ifølge franskmennene komme i RSQ5, men da hisset opp til over 400 hestekrefter. Absolutt ikke umulig, selv om vi innerst inne håper på V8 i RSQ-modellen.

Den deilige drømmen

Essensen i nyheten fra amerikanske Car and Driver er at Audi nylig har registrert de to modellbetegnelsene. Slikt tyder ofte på at noe er i gjære. Men foreløpig er ingenting bekreftet av Audi.

Rykter om kommende modeller kan være lekkasjer, men blir ofte brukt bevisst av produsentene for få deg og meg til å begynne å drømme.

Om ikke du og jeg akkurat hører til hovedsegmentet av Audi RS-kjøpere, så bidrar drømmene likevel til å heve bilmerkets image. Og akkurat det er Audi ganske gode på om dagen.

Ny RS4: Heftig Audi på vei

Hvilken Audi drømmer du om? Bruk kommentarfeltet under