Audi R8 blir elbil?

En drøy måned før Frankfurt-utstillingen starter, har ryktene begynt å svirre. Audi planlegger en råskinn av en elbil! Og hva er vel da mer naturlig enn å lage elektrisk versjon av R8?

Audi R8 09 GT3 forfra
Audi R8 09 GT3 forfra

Alle bilprodusenter med respekt for seg selv jobber med elbil-prosjekter. VW-konsernet har selvfølgelig store planer, og det som kan bli flaggskipet på dette området er el-versjonen av supersportsbilen R8, kalt R8 ePerformance.

Flere nettsider siterer nå franske L’Automobile Magazine som både bringer nyheten om navnet, og som hevder at bilen skal vises i Frankfurt i september - side om side med nye R8 cabriolet.

Ingen kommentar

Selv er Audi sparsommelige med kommentarer. De har tidligere benektet at det vil komme en elektrisk R8 - denne gangen har de ikke kommentert i det hele tatt.

Lyst på R8? Les mer om den i Brooms nybilguide - her:

Men oppskriften er velkjent: På den ene siden satses det på små, fornuftige og rimelige elbiler som kan skape stort volum. På den andre lages det råskinn som i praksis vil være uoppnåelige for de fleste - men som både gir stor PR-effekt og understreker at elbiler såvisst ikke trenger å være dønn kjedelige.

Mercedes SLS kommer

Tesla Roadster har fått enorm oppmerksomhet. Nå er det også kjent at Mercedes planlegger en elektrisk versjon av sin kommende superbil SLS. BMW skal også ha slike planer - og da sier det seg selv at også Audi må være med på leken.

Hvis R8 skal bli elbil, vil det selvfølgelig kreve en rekke modifiseringer. Det vil også bli en stor utfordring å holde vekten nede og bevare det som tross alt er noe av det aller viktigste ved biler som dette: Nemlig kjøreegenskapene.

Les mer om nye SLS cabriolet - klikk her: