Audi Q7: - Nå skal vi kjøpe drømme-familiebilen

Men er det smart? Les hva Brooms bilekspert mener.

Audi Q7 en av de største SUV ene på markedet. Bruktprisene har nå falt under 500.000 kroner for de rimeligste eksemplarene.
Audi Q7 en av de største SUV ene på markedet. Bruktprisene har nå falt under 500.000 kroner for de rimeligste eksemplarene.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo vi er en familie på fem (innimellom seks) som har bestemt oss for å følge drømmen og kjøpe en bil far har drømt om helt siden den kom. Vi snakker Audi Q7, med plass og krefter og luksusfølelse som går langt over det meste annet av SUV-er på markedet.

Vi vurderer flere eksemplarer som koster rundt 500.000, kan ikke strekke oss så veldig mye over det. Etter hva vi har forstått er kvaliteten på Q7 høy og derfor behøver vel ikke dette å bli spesielt dyrt bilhold for oss? Vil gjerne få høre din mening om dette og om du eventuelt har noen råd med på veien før vi handler! Hilsen bilinteressert familie med ekstra sans for Audi!

Les mer om Q7 - klikk her:

Benny svarer:

Hei sann. Så bra at dere har tenkt å realisere en bildrøm, det er sånt jeg synes er morsomt å høre!

Q7 er også en bil jeg har litt sans for personlig. Den ble liksom så veldig fort avskrevet etter at den kom og gikk fort "av moten". Men under det litt voldsomme skallet, skjuler det seg en bil med mange gode kvaliteter. Som familiebil for de som trenger litt ekstra seter og plass, har den ikke veldig mange konkurrenter. Men - direkte billig er den ikke.

Som dere har erfart, har de rimeligste eksemplarene på bruktmarkedet nå begynt å krabbe et godt stykke under 500.000 kroner. Da snakker vi 3-liters TDI, ofte 2007-modeller og gjerne en ganske voksen kilometerstand. Jeg vil absolutt anbefale å legge så mye penger i dette som mulig i utganspunktet. For totaløkonomiens del, blir det fort det klart mest lønnsomme. Jeg ville for eksempel styrt unna eksemplarer som har gått veldig langt.

Del med Facebook-vennene dine

Dyr å reparere

Rent teknisk er Q7 en god bil. På 3-liter TDI er det viktig å sjekke for slakk i akslene til innsugsspjeldene. Har også vært noe feil på MMI-systemet her. Bilen har mye elektronikk, sjekk nøye at ALT virker. Alt fra el-seter, til klimaanlegg og el-vinduer. Ingen varsellamper skal lyse. Les eventuelt av feilkoder. Bilen er tung og sliter derfor dekk og kuler og ledd i forstilling fortere enn mange andre. Bremser bør også sjekkes.

Så må jeg også legge til at dette er en veldig dyr bil å reparere hvis noe går galt, det gjelder både delepriser og timepris på verksted. Har man en stram familieøkonomi som tåler "uforutsette" utgifter dårlig, er det nok ikke å anbefale å kjøpe en fem år gammel Q7. Dessverre.

Det er naturligvis også viktig å sjekke servicehistorikken nøye. Her MÅ det være komplett servicehefte. Jeg ville heller aldri kjøpt en bil som dette uten å få tatt en skikkelig test/gjennomgang av den først. Som sagt: Det blir fort dyrt.

Det beste er å finne et pent behandlet eksemplar, gjerne med bare en eier som har tatt skikkelig godt vare på den. Da kan dere få en veldig bra familiebil her.

Lykke til med valget!

LES OGSÅ: Kristine fikk sin Q7 i julegave!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

LES OGSÅ: Derfor er dette en av Norges mest solgte biler