Audi Q3: Venter med bilkjøpet for å få denne

Q3 kommer til høsten - men er den stor nok til en familie?

Audi Q3_oppslag
Audi Q3_oppslag

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei vi vurderer å vente med bilkjøp for å kjøpe Audi Q3 når den kommer.

Synes den ser veldig bra ut på bilder og det er jo litt ekstra moro å ha en bil som er helt ny modell. Tenkte egentlig å kjøpe Honda CR-V eller Mini Countryman men nå venter vi kanskje heller på Q3. Men vet dere noe om hvor stor den er? Vi har to unger og medfølgende pikkpakk ganske ofte og kan ikke ha veldig liten bil. I dag har Vi Skoda Octavia Scout og den holder liksom akkurat. Må ikke ha mye mindre bil enn det tror jeg.

Benny svarer

Heisann du er nok ikke den eneste som venter spent på Q3, dette er faktisk en av bilene vi her på Broom får flest henvendelser om. Det tyder på at vi har en ny bestselger i denne klassen på gang.

Q3 er ingen storbil, den kommer til å plassere seg i nedre del av mellom-SUV-klassen. Helt konkret er den 4,39 cm lang. Bagasjerommet er forresten på 460 liter. Ikke kjempestort det heller, men ganske midt i klassen, det er for eksempel ti liter mindre enn konsernbror VW Tiguan som er naturlig bil å sammenligne med.

Du vil nok oppleve selve sittestilingen som litt brattere enn i din Octavia, det gjør at plassen utnyttes på en litt annen måte. Bagasjerommet må du nesten bare teste ut selv om finne ut om du synes holder. Jeg tipper mange av Q3-ene vil kjøre rundt med en skiboks på taket, fort hele året.

Honda CR-V er et godt hakk større, mens Minien er adskillig mindre. Hvis du mener den gir dere tilstrekkelig med plass, vil Q3 også holde i massevis. Lykke til med valget!

Les mer om Audi Q3 - klikk her:


Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: