Audi Q3 2012 001_736328ab
Audi Q3 2012 001_736328ab

Audi Q3: En av årets mest spennende SUV-nyheter

Les hva vi tror den kommer til å koste.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny vet det kanskje er litt tidig for dette men vet dere noe mer om Audi Q3, tenker når den kommer og kanskje også hva den skal koste? Jeg er veldig spent på denne og håper det blir vår neste bil. Hilsen Birger.

Benny svarer:

Hei Birger. Du er nok ikke den eneste som er spent på denne bilen, nei! Det siste vi har hørt er at Q3 skal være klar til sommeren, litt for tidlig å si ennå når den vil være i Norge.

Q3 skal bygges på samme plattform som VW Tiguan og Audi ser nok på BMW X1 og X3 og Mercedes GLK som de argeste konkurrentene. Såvidt jeg skjønner vil den også komme med både forhjulstrekk og firehjulstrekk (litt sprøtt at en bil som heter Q3 ikke har quattro kanskje, men men) - det betyr også en god del for innstegspris.

X1 starter på litt i overkant av 350 000 kroner. Skal jeg ta en råsjans, vil jeg tro at Q3 plasserer seg et sted mellom 350 000 og 400 000 kroner i innstegspris. Men jeg vil tippe du må regne en god del mer før du har helt "ferdig" bil.

VW-konsernet må jo også ta litt hensyn til Tiguan her. Q3 skal være en mer eksklusiv bil og da må den naturligvis også koste mer.

LES OGSÅ: Her er nye Audi Q3

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Hva er din favoritt i denne klassen? Fortell i kommentarfeltet under: