Audi_Q3_skrforfra (Foto: Scoopy)
Audi_Q3_skrforfra (Foto: Scoopy)

Audi Q3: Dette er årets mest spennende SUV-nyhet

Nå er det ikke lenge til Q3 skal være klar for lansering. Se spionbildene:

Audis SUV-familie vokser til tre medlemmer når Q3 senere i år kommer på markedet. Samtidig blir klassen for kompakt-SUV-er med ett mye tøffere. Denne bilen er det nemlig all grunn til å forvente skal bite skikkelig fra seg.

Q3 er samtidig første bil ut i den helt nye 3-familien til Audi. Det vil komme en rekke A3-varianter, i tillegg til at man nå altså får en SUV hakket under Q5.

Sporty preg

Det Audi skal bringe til denne klassen er blant annet kombinasjonen elegant design og påkostede løsninger. Q3 blir en sporty bil med veldig klar merkeidentitet. Coupeprofilen kommer til å stjele litt bagasjeplass, men er valgt for å underbygge det sporty preget. Trenger du fornufts-SUV med mest mulig plass, velger du noe annet – for eksempel konsernbror Tiguan.

Allerede i 2007 viste Audi konseptbilen Cross Coupè på bilutstillingen i Shanghai. Den er utgangspunktet for Q3.

Les mer om storebror Q5 i Brooms nybilguide – klikk her:

Audi_Q3_fart (Foto: Scoopy)
Audi_Q3_fart (Foto: Scoopy)

Stjeler plass

Den skarpe fronten, diger grill og høy "hoftelinje" forsterker følelsen av sportslig bil. Her skal mer trauste konkurrenter få litt å bryne seg på!

Under det elegante skallet er mye teknikk hentet fra VW Tiguan. De to deler plattform og dette er selvfølgelig svært gunstig for utviklingsbudsjettet. VW tar ut seriøse stordriftsfordeler internt – og det skal vi få merke mye til i årene som kommer.

"Få biler i klassen er like gjennomført som Tiguan". Les testen vår her:

Audi_Q3_side (Foto: Scoopy)
Audi_Q3_side (Foto: Scoopy)

Også forhjulstrekk

Q3 vil neppe ha fokus på terrengegenskaper. Her snakker vi helt "vanlig" quattro-system uten noen form for sperrer. Den vil også komme i en versjon med "bare" forhjulstrekk. På mange markeder er det mest etterspurt.

På motorfronten har Audi veldig mye å velge mellom fra "hyllene". Vi tipper det vil starte med 2-liters bensin og diesel – og at Q3 også blir tilgjengelig med flere av konsernets større motorer. Med rundt 200 hestekrefter vil denne bilen begynne å bli seriøst morsom.

Audi_Q3_forfra (Foto: Scoopy)
Audi_Q3_forfra (Foto: Scoopy)

Elegant interiør

Interiørmessig vil Q3 sette en helt ny standard i denne klassen. Her er det snakk om en forsiktig opp-tøffet versjon av det kommende A3-interiøret. Og lista over tilgjengelig ekstrautstyr blir garantert lang!

Her kan du bruke lang tid (og mye penger) på å skreddersy din Q3.

Sjekk duellen mellom Tiguan og CR-V. Klikk her:

Kommer før jul

Alt tyder på at Q3 bil bli avduket første gang på bilutstillingen i Frankfurt i høst. Den skal produseres i Seat-fabrikken i Martorell i Spania, noe som har vakt stor begeistring der.

Til Norge kommer den på senhøsten, sannsynligvis snakker vi oktober, men dette kan fortsatt bli endret litt på.

Audi_Q3_bakfra (Foto: Scoopy)
Audi_Q3_bakfra (Foto: Scoopy)

LES OGSÅ: BMW X3 og Audi Allroad – hvilken er det beste kjøpet?