Cabriolet er herlig på fine sommerdager   men ikke like morsomt å være cabrioleteier når taket ikke oppfører seg som det skal. Illustrasjonsfoto.
Cabriolet er herlig på fine sommerdager men ikke like morsomt å være cabrioleteier når taket ikke oppfører seg som det skal. Illustrasjonsfoto.

Audi cabriolet: Hjelp - taket vil ikke opp

Fortvilet cabrioleteier trenger hjelp av Brooms bilekspert.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei. Jeg er heldig eier av en veldig fin Audi Cab 1993 mod. Alt fungerer veldig fint på bilen, med unntak av det viktigste; nemlig taket! Når jeg åpner taket så stopper det midtveis og da må jeg pakke det ned resten av veien manuelt (Det er samme problem når jeg skal lukke det). Dette er jo litt kjedelig når bilen ellers er super-fin.

På Møller virket det ikke som om de var så villige til å se på problemet. Da jeg henvendte meg, fikk jeg til svar at dette ble nok dyrere enn bilen var verdt og ikke var det sikkert de klarte å løse problemet heller:-( Har du noen tips om hvem jeg kan kontakte for å få hjelp til å løse problemet? Det hadde vært kult med en cab som fungerer:-)

Benny svarer:

Heisann, skjønner at dette bør være i orden før sommer'n kommer ja! Veldig kjedelig når sånne ting ikke virker som de skal.

Må jo si at jeg synes reaksjonen fra verkstedet ditt virker litt arrogant. Jeg ville vurdert å be dem bruke en halvtime på å feilsøke og finne ut hva som konkret er galt, det bør jo ikke koste en formue og da har du i alle fall noe å starte med.

Ellers er mitt råd å gjøre to ting:

1) Gå ut på nettet og søke etter mest mulig informasjon om denne bilen og feil relatert til taket.

2) Ta kontakt med en eller flere merkeklubber. I VW Audi-klubben er det utrolig mange flinke og engasjerte medlemmer som helt sikkert kan hjelpe deg på vei. Både på hva som kan være galt her, hvor du kan få tak i deler - og kanskje også noen som kan gjøre jobben uten at det må koste en formue.

Regner med du allerede har gjort det du selv kan gjøre her for å finne feilen. Disse takene kan være ganske avanserte konstruksjoner, så det er begrenset hva en hobbymekaniker kan få til.

Ønsker deg lykke til og håper dette ordner seg uten altfor store utgifter.

LES OGSÅ: Audi-cab til 100 000,-

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: