Audi 80 cabriolet er allerede en klassiker. (Foto: Newspress)
Audi 80 cabriolet er allerede en klassiker. (Foto: Newspress)

Audi-cab til 100 000,-

Er det mulig? Javisst! Du får til og med en fin til denne prisen.

Har du lyst på A5-cabrioleten vi akkurat har testet? Men har kanskje ikke en drøy halvmillion å bruke? Fortvil ikke! Her er et godt alternativ til deg. Og det beste av alt - til en pris tilpasset slunkne feriekasser, og stramme husholdningsbudsjetter. Varme sommerkvelder i åpen bil er absolutt ikke å forakte.

Les testen av Audi A5 cab - klikk her:

Audi cabriolet får du fra ca 50 000 kroner og oppover. Skal du ha en hel og pen bil som er i god stand, er det nok lurt å bla opp ca 100 000 kr. Da får du en 10 år gammel fin Audi cabriolet som har rundet 100 000 kilometer på telleverket, som er velutstyrt, EU-godkjent og klar til å avnytes! De dyreste Audi-cabene ligger på ca 150 000,- og skal da være skikkelig fine.

Denne blir din for 99 000,-

Audi-80-cab.
Audi-80-cab.

Klikk her for å se hele annonsen:

Denne er et godt eksempel. Bilhallen Fauske selger den fine og velutstyrte Audi 80 caben for 99 000,- Knallrød lakk, fine hjul og sort skinninteriør! Dette er en klassisk og riktig fargekombinasjon. Bilen har i tillegg et greit baksete, så hele familien kan være med på tur. Bagasjerommet er stort nok til både piknik-kurv og bagen med badetøy. Altså en perfekt sommerbil. Bilen er EU-godkjent og i følge selger i meget god stand.

En klassiker:

En del biler har blitt ombygd med styling, senkesett osv. Vi mener at pene originalbiler, i en pen fargekombinasjon og aller helst med skinninteriør er den beste investeringen – for dette er en bil som er på trappene til å bli en klassiker.

Audi 80 cabriolet
Audi 80 cabriolet

Motorer:

I Audi cabriolet er det stort sett to motorer som gjelder. De eldste bilene (1990 – 1995) har en 2,3-liter bensinmotor på 136 hk, mens de nyere bilene (fra -96) stort sett er utstyrt med en 1,8-liter på 125 hk. Noen få finnes med 2,6-liter V6 også.

Se opp for:

Dette er kurante biler, de har stort sett enkel mekanikk, god deletilgang og humane delepriser. Tilgangen på såkalte ”piratdeler” er også god. Det du bør sjekke litt nøye før du kjøper bil er: Bremser, kuler/ledd og foringer særlig i forstillingen men også i bakstillingen. Motor og gir kan lekke olje. Sjekk også at kalesjen er hel, og at interiøret er fint – det er jo ikke uvanlig at det kan ha vært fuktig med påfølgende mugg osv. Og til sist sjekk rust – særlig i nedkant av karosseriet / dører og gulv.

For å lese mer om brukt Audi - klikk her:

Audi 80, en praktisk og pen cabriolet. (Foto: Newspress)
Audi 80, en praktisk og pen cabriolet. (Foto: Newspress)