Audi A8: Slik kan du få "nyere" bil

Fullt mulig å modernisere bilen – men det kan gå veldig galt!

Det er fristende å oppgradere software på bilen blant annet for å få tilgang til å spille musikk fra iPod spiller eller få nyere og finere visning av kartet på navigasjonen.
Det er fristende å oppgradere software på bilen blant annet for å få tilgang til å spille musikk fra iPod spiller eller få nyere og finere visning av kartet på navigasjonen.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei! Jeg har en Audi A8 fra 2005 med MMI-systemet til Audi. Jeg skulle gjerne oppgradert software på bilen – slik at jeg fikk kartvisning i 3D, kan spille MP3-filer og andre ting som ikke er mulig med den "gamle", originale, softwaren som er satt opp på bilen. Jeg har sett på diverse forum at dette egentlig skal være ganske så lett, det eneste jeg trenger er noen CD-plater som i sin tur laster ned det som trengs.

Er det så enkelt, eller bør jeg være forsiktig med dette? Lite fristende å legge igjen mange tusen kroner hos en merkeforhandler for noe som tilsynelatende kan fikses så fort ...

Med hilsen Eirik.

Benny svarer:

Hei Eirik!

Fin bil du har skaffet deg. Dette er jo flaggskipet til Audi – og dermed følger det ofte med en del innovativt utstyr. Men jeg kan skjønne at du gjerne vil gjøre den litt mer tidsaktuell ved å få koblet opp en MP3-spiller og gjøre navigasjonen litt penere å se på.

Det som først må nevnes er at MMI-systemet til Audi er noe av det mest avanserte på markedet. De ligger langt foran de fleste andre på dette området – og det er MYE teknologi inne i bildet. Det betyr også at mye kan gå galt.

Du må derfor være veldig på vakt når det lanseres "quick fix"-løsninger. Hvis noe høres for godt ut til å være sant, ja, så er det ofte det.

I utgangspunktet er det for så vidt enkelt nok om du får tak i de riktige platene. Men det finnes altså flere versjoner, og de er ikke helt enkle å få tak i.

Hvis du får tak i platene og setter i gang, skal du ikke bruke noe elektronikk i bilen mens software lastes ned – og helst bør batteriet kobles mot en vedlikeholdslader for sikkerhets skyld. Det er veldig surt om batteriet kobler ut midt under nedlastingen, det kan få dyre konsekvenser.

Det er visse knapper som skal holdes inne nå du setter inn CD-platene, og så må du velge hva som skal oppdateres. Selve nedlastingen kan variere mye i tid, men er i utgangspunktet ukomplisert. Du følger bare anvisningene som vist på MMI-skjermen.

Når den ene platen er ferdig, setter du i den neste. Til slutt er systemet ferdig oppdatert.

Men det betyr IKKE at du nødvendigvis er i mål. I kjølvannet av oppdateringen kan det komme flere utfordringer. Blant annet er det ikke uvanlig at biler med BOSE-stereo får problemer med lyden. Dette må gjerne fikses hos autorisert Audi-forhandler. Hvor mye dette koster kan variere.

Men det verste som kan skje er at hele systemet kneler. Hvis softwaren du forsøker å oppdatere er for ny, kan faktisk det skje. Og da har du plutselig en lei utfordring.

Så svaret er altså, ja, det er fullt mulig å oppgradere bilen. Ja, du KAN gjøre det selv – men du bør i tilfelle vite hva du gjør. For fallhøyden er stor hvis du gjør noe galt.

Del med Fecebook-venene dine her

Les vår test av Audi A8 her:

Stort arkiv:

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin