Audi A8 coupe: Audien som aldri kom i produksjon

Men lekkert er det!

Bilen som ikke ble noe av, Audi A8 coupe
Bilen som ikke ble noe av, Audi A8 coupe

Det var i løpet av 90-tallet at Audi tok spranget. Spranget fra å være en passe halvgrei bil til virkelig utfordre Mercedes, Jaguar og BMW i premium-segmentet.

I dette oppløpet var limousinen Audi A8 en svært viktig brikke. Kanskje den aller viktigste. Ikke bare var den stor, elegant, luksuriøs og riktig motorisert. Den kunne også leveres med Quattro firehjulstrekk og det faktum at karosseriet var laget av aluminium fikk ikke helt uberettiget mye oppmerksomhet. Lett, sterkt og rustfritt var egenskaper bilkjørere verden over satte pris på.

Les også: Dette er den første Audien med premium-ambisjoner:

Kirsebær med de "store"

Audis slagord: Forspranget ligger i teknikken – passet godt akkurat i denne perioden også med tanke på Quattroens herjinger i rallyløypene noen år før.

Det viste seg også at det å være tidlig ute også kan ha en bakside. Kvaliteten på Audi bilene fra denne tiden kunne være litt ujevn – dessverre.

Som allerede nevnt var A8 en konkurrent til de store BMW og Mercedes bilene. Da henholdsvis til 7-serie og S-klasse. Men de hadde noe som Audi ikke hadde – nemlig noen lekre coupémodeller, som for BMWs vedkommende het 8-serie.

Ble ble ikke noe av ...

Dette synes Audi at de måtte gjøre noe med. Resultatet ser du på bildet over. Nemlig Audi A8 coupe concept. En prototype – som dessverre aldri kommer lenger enn til dette stadiet – ble vist på bilutstillingen i Genève i 1997.

Bilen ser ved første øyekast veldig lik ut en vanlig firedørs A8, men fakta er at nesten alle karosseriplatene var spesielle for denne coupemodellen, som for øvrig er lakkert i Ming Blue Pearl. Egne seter ble også utviklet for modellen.

Kanskje var det også en av grunnene til at den aldri kom lenger enn til konseptstadiet – at produksjonen rett og slett vill bli for dyr?

Audi A8 coupe
Audi A8 coupe

Les alt du må vite om brukt Audi A8 her:

Del med Facebook-vennene dine


Aldri for sent

Resepten er klassisk coupe. Bilen bygger på en vanlig plattform, men fikk nytt tak, bare to, men større dører og ny bakstuss. Og særlig bakfra synes coupeen å være mer snerten og elegant enn sedanen. Synd at den ikke ble noe av i grunn ...

Men det som ikke ble noe av på slutten av 90-tallet ble til noe etter hvert allikevel. Nå har vi nemlig Audi A7 som nærmest ser en slags kloning mellom A6 og A8, men i coupehabitt – selv om den har fire dører. Les testen av den i linken under:

Audi A7: Rett og slett en suveren bil

Hva mener du om A8 coupe – skriv inn i kommentarfeltet under: