Audi A6: Slik forvandler du familiebilen til sportsbil

ABT klar med to tuning-versjoner. Og styling - hvis du vil.

ABT a6 1
ABT a6 1

Nye A6 er ikke mer enn så vidt kommet på markedet før det dukker opp fristelser for den som aldri kan få nok. Og de finnes det mange av - kanskje flest på de kanter av verden hvor slike fristelser ikke nødvendigvis følges av skyhøye avgiftspåslag.

Tuning-firmaet ABT Sportsline er som vanlig til å stole på når Audi fornyer seg. Nå er to tuningkits klare for å løfte prestasjonene i dieselversjonene av nye A6. Og mer er på gang.

Les mer om nye Audi A6 HER:

To diesel-versjoner klare

ABT har tatt utgangspunkt i Audis råeste standard-diesel, 3-literen som leverer 245 hestekrefter når den slippes ut gjennom fabrikkporten i Neckarsulm. Ikke dårlig bare det, men ABT kan bedre. Når de har gjort sitt med den yter den enten 282 eller 310 hester i stedet, avhengig av eierens lommebok, vil vi tro.

ABT a6 2
ABT a6 2

Noen priser på magien fra det velrenommerte familiefirmaet i Kempten er for øvrig ikke offentliggjort foreløpig, og det er heller ikke sagt noe om hvilke konkrete modifikasjoner som inngår i de to tuning-alternativene "ABT Power" og "ABT Power S".

Begge er imidlertid allerede klare for bestilling for den som nettopp har fått sin bil, og synes 245 hester ble litt i kleineste laget. Og har penger til overs.

Bensin-kit også på gang

Samtidig opplyses det fra ABT at man også jobber med løsninger for å få bensinversjonene til å flytte på seg på en litt mer uanstrengt måte.

Der tar man naturlig nok også utgangspunkt i det kraftigste standard-alternativet, 3-liters TFSI. Den forventes å bli hisset opp fra 300 til 410 hestekrefter, et tall som gir gjenklang til langt inn i statskassa. A6 med denne motoren har allerede i utgangspunktet en pris på drøye 900.000 kroner, så forvent ikke å se mange slike i Norge.

ABT a6 3
ABT a6 3

ABT har selvsagt også utviklet en stylingpakke for de som ønsker at bilen skal sladre om modifikasjonene også når den står rolig. Denne leveres sympatisk nok separat fra selve tuningkitet, og inkluderer foruten spoilere og sideskjørt også fire meget iøyenfallende enderør og felger fra 19 til 21 tommers størrelse.

Del med vennene dine på Facebook

Les også: Kristine fikk sin ABT-Audi i julegave av mannen