Audi A6 eller Subaru Legacy: Hvilken skal jeg velge?

Store stasjonsvogner med 4x4. Mange likheter - og ulikheter.

Disse to bilene er veldig forskjellige til tross for mange likheter.
Disse to bilene er veldig forskjellige til tross for mange likheter.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei. Kan du hjelpe meg? Vi skal ha ny (bruktbil) før vinteren med firehjulstrekk. Valget står mellom en Audi A6 quattro 2006-modell som har gått nesten 200.000 km og en 2009-modell Subaru Legacy som både er et par år nyere og har gått 95 000 km. De koster det samme. Hvilken skal jeg velge?

Benny svarer:

Hei du. Dette er to biler som på mange måter er veldig like, store forskjeller til tross.

For å ta likhetene først så er begge romslige, velkjørende stasjonsvogner og ikke minst har begge gode firehjulstrekk-systemer. Dette er lett forståelige og konkrete ting som er enkle å forholde seg til.

Når det kommer til forskjellene, må vi bevege oss litt bort fra fakta og over på litt mer ullne ting som følelser og status.

At Audi byr på en god dose mer status og drømfaktor, er hevet over enhver tvil. Likeledes byr A6 på bedre finish, bedre materialkvalitet, er bedre støydempet og byr dermed på høyere "opplevd kvalitet".

Det er dermed ikke sagt at Subaru er dårlig på dette – men Audi er nok hakket bedre.

LES OGSÅ: Dette er bestefaren til Audi Allroad

Kan fort bli dyrt

Jeg tror derimot at det er større sjanse for at en Subaru som har gått 100.000 kilometer vil gi deg et billigere bilhold enn A6 som har gått det dobbelte. Selv om bilen i utgangspunktet er god, så kan ting gå galt med en slik kilometerstand.er.

Fornuftskjøpet her er helt klart Subaruen. Hvis Audien likevel frister mer, ville jeg forsøkt å finne et eksemplarer som i det minste har gått endel mindre. Når en bil har gått 200.000 kilometer kan egentlig alt skje. Og dessverre kan det også fort bli veldig dyrt.

Går du likevel for Audien må du i alle fall forsikre deg at den er har blitt godt fulgt opp og har alle servicer, gjerne også en fersk EU-kontroll. Her er det viktig å være forberdt på at det vil kunne komme utgifter og ha penger i "bakhånd".

Subaruen vil neppe gi deg større bekymringer enn servicer og litt slitedeler de første årene og er slik sett et forutsigbart bilkjøp. Det er også en veldig bra bil, med mange styrker. Jeg vil uansett råde deg til å teste begge to, slik at du har solid bakgrunn før du tar valget!

LES OGSÅ: Nå kan du gjøre bruktbil-kupp

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Selge bruktbil? Her har du noe å lære!