Audi A5 Sportback er en stor kombicoupe   og kanskje et godt alternativ til stasjonsvogn også?
Audi A5 Sportback er en stor kombicoupe og kanskje et godt alternativ til stasjonsvogn også?

Audi A5 Sportback: Kan dette duge som familiebil?

Den er mye lekrere enn de aller fleste stasjonsvognene på markedet...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Vi er en familie på tre som snart blir til fire og da blir Golfen vi nå har for liten. Vi har vel egentlig bestemt oss for at det må bli stasjonsvogn nå, men jeg kjenner at jeg stritter imot av alle krefter : -) MÅ det virkelig være sånn?? I går kveld satt jeg noen timer på finn.no igjen og plutselig så jeg det som kanskje er løsningen for oss, nemlig Audi A5!

Hva tror du, er det en bil som kan duge som familiebil? Jeg har aldri kjørt den eller sittet i den, men etter det jeg kan lese meg fram til er ikke plassen så ille og det er jo en stor bil. Utrolig mye mer lyst på den enn for eksempel Passat stasjonsvogn!

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Hei sann! Aller først: Tipper vi snakker om femdørs Sportback-utgave av A5 her - ikke coupe eller cabriolet?

De to siste sliter jeg nemlig med å anbefale som familiebil, inn og ut med unger i bil med bare to dører, blir fort alt annet enn morsomt!

A5 Sportback som familiebil bør imidlertid kunne fungere bra. En kul og litt annerledes bil, men det er jo i praksis en stor kombi med diger bakluke. Den sikrer lett tilgang til bagasjerommet, og hvis du ligger unna de aller største barnevognene, bør det også være kurant å få plass til dem bakerst.

A5 Sportback kom de første årene bare som fireseter, det var først etter facelift i 2011 at den kom med "helt" baksete. Men med to unger holder det jo strengt tatt med to bakseter, vil jeg tro?

Bagasjerommet er ikke verdens største med sine 480 liter. Det er lite i forhold til bilstørrelsen, men her har nok Audi prioritert lekkert design foran mest mulig plass. Bilen er over 470 cm lang, det er positivt for plassen i kupeen hvis/når dere skal bruke store, bakovervendte barneseter. I mindre biler blir det da ofte veldig trangt om plassen i forsetene.

I tillegg er den god å kjøre - både litt sporty og komfortabel. Mange er ganske raust utstyrte også. Med riktig motor er det heller ikke noe å si på ytelsene til familiebruk.

Du må nok kompromsse litt på hvor mye bagasje dere kan ha med dere, men jeg tror at A5 Sportback vil kunne fungere veldig fint også som familiebil. Og helt enig: Den ser adskillig lekrere ut enn de aller fleste stasjonsvognene på markedet.

Lykke til med jakten!

Se når Jan Erik Larssen tester Sportback - klikk her:

Del med Facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: