Audi A4: Denne er et evighetsprosjekt

Almar kjøpte den som et oppussingsobjekt og har brukt "ufattelig mange timer".

bilenmin Almar audi a4
bilenmin Almar audi a4

I spalten "Bilen Min" har broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Almar i Tromsø kjører en Audi A4, og er i godt selskap. For A4 ble en meget populær bil da den avløste den gamle 80-modellen for modellåret 1995, til tross for at Audi ikke var utpreget billig her i landet den gang.

Så var heller ikke snikversjonen med basisutstyr og 1,6 liters bensinmotor hverken rask eller spennende. Det kunne man få en forandring på dersom man grov frem noen ekstra kroner fra jakkeforet og spesifiserte V6-motor med enten bensin- eller dieseldrift, Quattro firehjulstrekk - og kanskje tiptronic automatgir eller overdådig luksus inne i kupeen. Da var det nesten ingen grenser for hvor kostbar den forholdsvis kompakte familiebilen kunne bli.

Etter eget hode

Almars bil er versjonen for de som gjerne ville oppgradere litt fra grunnversjonen, uten å gå helt fra konseptene. Med 1,8 liters bensinmotor og turbo fikk bilen 150 hestekrefter, og ble en forholdsvis kvikk sak uten at forbruket tok veldig skade av det.

Men det var originalt - Almar har jobbet iherdig med sin bil for å få den akkurat slik han vil ha den, og han er godt på vei.

Brooms bilekspert advarer: Denne bilen bør du ikke trimme

Eier: Almar Nordby (18)

Bosted: Kattfjord, Tromsø

Litt om meg selv: Maskinist på en liten slepebåt og maskinlærling på Hurtigruta Kong Harald med over snittet interesse for bil. Er begynt så smått å restaurere en Audi 80 Quattro, kanskje vi snakker turbo i den?

Bilen: Audi A4 1,8t

Hvor lenge har du eid den? To år.

Lakkert i fjøset

Hva har du gjort med den? Jeg kjøpte bilen da jeg var 16 år som et oppussingsprosjekt, og har holdt på i ufattelig mange timer med den. Har byttet hele understellet, gearkassen, noen lager i motor, bunnpanne, hele fronten, diverse dører og vinduer, og rettet opp baken på bilen. Dessuten har jeg byttet ut eksosannlegget, da katalysatoren gikk i stykker og tettet orginalannlegget (3” downpipe og 2,5” hele veien bak med en herlig rekke-4 turbolyd i).

Bilen er hellakkert i fjøset i våres, og resulatet ble overraskende bra til Bengalakk å være. Men den blir fort matt, og må poleres nå og da. Førersetet er byttet, og diverse andre småting som jeg ikke kommer på nå.

Bilen er også senket 35/35mm, jeg har sotet vinduene bak og har nettopp investert i litt stereoanlegg, men ikke noe voldsomt.

Liker best med bilen: Lyden, kjøreegenskaper/komfort, og at det nesten aldri er noe tull med den, selv om den er rullet 300.000 kilometer.

LES OGSÅ: Daniel har en heftig Audi S4

Savner Quattro

Liker minst med bilen: At det ikke er Quattro. Har irritert meg tusen ganger når jeg har stått fast i bratte Tromsø-bakker, eller når karen foran meg legger en fin firehjulssladd på glattisen.

Beste opplevelse med bilen: Å gunne på ned lange slette svenske og finske veier på guttetur til Piteå.

Framtidsplaner for bilen: Hadde vært utrolig artig å få den reparert ordentlig etter uhellet i Sverige, og få ordentlig lakk på bilen. Men har dessverre ikke råd til det.

Drømmebil: Mitsubitshi Evo, egentlig uansett årsmodell, men synes Evo 8 og 9 er fine. Hadde heller ikke sagt nei til Audi RS5 eller R8, men det er sånt man aldri får råd til.

Annet: Da vi var i Sverige i sommer stoppet jeg på rødt lys, og boom! Plutselig sto en Volvo plantet i baken, og alt arbeidet jeg hadde gjort gikk i grus. Bilen er kjørbar, men noe skadet bak.

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

LES OGSÅ: Er denne Audien Norges råeste SUV?

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Almar om? Bruk kommentarfeltet under