Audi A4: Best av 15 millioner bruktbiler

Går helt til topps i ny, stor undersøkelse.


15 millioner bruktbiler er kontrollert og Audi A4 er den aller beste   i år som i fjor. Illustrasjonsbilde.
15 millioner bruktbiler er kontrollert og Audi A4 er den aller beste i år som i fjor. Illustrasjonsbilde.

Trodde du topplisten over de mest feilfrie bilene var en nærmest endeløs rekke av japanske modeller?

Da må du sannsynligvis tenke om igjen, for så enkel er ikke verden lenger.

Tyske Dekra har offentliggjort sin 2012-statistikk, basert på mer enn 15 millioner kontrollerte kjøretøyer.

Kun modeller som det er kontrollert mer enn 1000 enheter av er tatt med i statistikken, og utvalget er dermed relativt sammenlignbart med det som selges i Norge.

Les også: ADAC har undersøkt hvor fornøyde eierne er:

Tre kategorier

Dekra ser bort fra modellår, men grupperer hver generasjon av de forskjellige bilmodellene for seg. De bryter i neste omgang ned hver generasjon i tre forskjellige kategorier for lav, middels eller høy kilometerstand.

På den måten mener man å få fram et mer riktig bilde av slitasjen relatert til bruk, heller enn alder, og man avgrenser særegne konstruksjonsbetingede svakheter og styrker til de konkrete modellgenerasjonene.

Beste bil uansett klasse

I år som i fjor er det Audi A4 som stikker av med totalseieren. Det vi si “Beste bil uansett klasse”. Denne kategorien omfatter alle bilklasser og alle kjørelengder. Derfor er det også her det aller gjeveste trofeet er å hente.

Det er tysk også på andreplassen her. Der finner vi nemlig konkurrent og erkerival Mercedes C-klasse, foran svenske Volvo V70.

LES OGSÅ: Dette er SUV-ene med flest feil og problemer

Mye tysk

I klassen småbiler finner vi også en Audi – nemlig den lille, men store suksessen Audi A1. Mens Ford Focus tar førsteplassen i kompaktklassen. BMW 3-serie gjør rent bord i mellomklassen, mens seieren i storbilklassen gjør at mange taxieiere kan puste lettet ut – Mercedes E-klasse går nemlig helt til topps her.

Det er med andre ord klar tysk dominans. Dette kan nok delvis forklares med at tyske biler er tilpasset tyske forhold, slik som høy hastighet på autobahn etc.

Les også: Varebil? Her er de mest pålitelige