Audi A3: - Tør ikke kjøre over fartshumper med bilen min

Dekkene subber rett og slett borti innerskjermene. Hva gjør du da?

Lav bil og store hjul   det kan fort bli en veldig dårlig kombinasjon.
Lav bil og store hjul det kan fort bli en veldig dårlig kombinasjon.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei nå håper jeg du kan hjelpe meg! KJøpte drømmebilen nå i vinter og hadde gledet meg vilt til å få på sommerhjula. Bilen er en Audi A3 1,9 TDI med "litt" ekstra power og stylingkit. Men krisa er at dekkene faktisk tar oppi skjermene bak når jeg kjører i vanlig tempo over fatsdumper.

Har prøvd meg fram mange mange ganger nå men det er ikke tvil om at dette skjer. Bilen står på 17-tommere, altså ikke noen ekstrem dekkutrustning. Er det fjærer og dempere som har skylda her eller hva tror du det kan være? Hilsen bekymret fra Trondheim.

Benny svarer:

Heisann! Kul og tøff bil med styling og store hjul, men medaljen har dessverre ofte også en bakside. Jeg tipper at bilen din i tillegg til 17-tommere og styling også har fått påmontert et senkesett?

Og da skjer dette – at bakhjulene subber oppi skjermene ved humper og ujevn vei. Har du forresten sjekket at du har riktig dekkdimensjon / rulleomkrets? Hvis du har det, finnes egentlig bare to løsninger på problemet. Enten å sette på litt smalere hjul (høyden må være den samme) eller å heve bilen litt igjen.

Evt sette på originale S-line fjærer. De er ca 25 millimeter lavere enn en ”normal” A3, mens de fleste senkesettene ofte gjør bilen 40 – 50 millimeter lavere.

Husk også at biler med senkesett må forevises Trafikkstasjonen og at dette må føres inn i vognkortet. Ønsker deg lykke til!

LES OGSÅ: Slik får du den fineste bilen i gata


Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: