Audi A3 2012: Avslørt i Argentina

Audi trodde kanskje de var i fred på den andre siden av jorden - men den gang ei. Se video:

Her står den   Audis helt nye A3. Bilde fra www.youtube.com
Her står den Audis helt nye A3. Bilde fra www.youtube.com

Den offisielle premieren skal skje på bilutstillingen i Frankfurt i september. Da skal Audi vise konseptutgaven av neste generasjon A3.

Den skal debutere i tredørs-utgave og det er nettopp den vi her får en veldig flyktig smakebit av.

Lite kamuflert

Videoen er tatt langt sør i Argentina, der Audi nå driver med vintertesting. Kanskje hadde de regnet med å få være i fred på et såpass utilgjengelig sted - eller kanskje er dette en bevisst lekkasje fra Audi. Vi ser stadig slike kreative grep i forkant av billanseringer, så det er ikke godt å vite sikkert.

Bilen er i alle fall fint lite kamuflert og viser at Audi beholder veldig mye av designet fra dagens modell. Til tross for at den begynner å bli gammel, står designet seg fortsatt godt. Derfor satser Audi på en forsiktig viderføring.

En liten nøtt

Audi har altså tatt seg god tid med å få ut den nye A3-generasjonen. Men når den først kommer, får vi mange biler å velge mellom. Ja, i praksis er det snakk om en hel liten familie av A3-er.

Sedanen har vi tidligere vist bilder av. Internt i Audi blir dette sett på som en oppfølger til klassiske Audi 80. Og den blir en svært viktig bil for Audi på flere markeder hvor sedanmodeller er mer etterspurt enn tre- og femdørs kombi.

Prissettingen blir nok forresten en liten nøtt for Audi. A3 sedan må inn under biler som A4, Mercedes C-klasse og BMW 3-serie - men helt klart over for eksempel VW Jetta. I praksis vil nok særlig utgavene med mindre motorer bli et svært gunstig alternativ til dagens premiumbiler i denne klassen.

SUV-en Q3 blir en av de mest spennende utgavene - les mer her:

Ikke lenger småbil

Det blir også definitivt slutt på å se på A3 som en småbil. Sedanen er 4,40 meter lang. Dermed vokser den seg nesten en klasse opp – samtidig som den fyller igjen tomrommet under dagens A4 som med sine 4,70 meter nesten er som storbil å regne.

Men først altså tredørsutgave, tett etterfulgt av femdørs Sportback.

Med seg i denne kolonnen i Argentina har forresten Audi-testerne også en S6 Avant og en Q5, sistnevnte muligens i en ny og sporty utgave det har gått rykter om en stund.

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Kristine fikk Audi Q7 i julegave

Klikk på videovinduet under for å se klippet: